29ετής μελέτη δεν αποδεικνύει την σύνδεση του καρκίνου του εγκεφάλου με τα κινητά τηλέφωνα

Κοινοποιήστε το

Το αν, και με ποιο τρόπο, τα κινητά τηλέφωνα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον εγκέφαλο αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πεδίο μελέτης για τους επιστήμονες.

Αν και δεν μπορεί με μία μελέτη να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, μία τουλάχιστον στατιστική ανάλυση δεδομένων στην Αυστραλία, δείχνει ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι από ότι φαίνεται αρκετά ασφαλή.

Διαβάστε επίσης  QuickCharge 3.0 στο LG G5 και QuickCharge 2.0 στο Galaxy S7 S7 Edge

Στην μελέτη εξετάζεται η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του εγκεφάλου στον πληθυσμό της Αυστραλίας από το 1982 έως στο 2013. Η μελέτη, τοποθετεί δεδομένα από την αρχή της εμφάνισης των κινητών τηλεφώνων (από 0%) μέχρι την επικράτηση τους μεταξύ του πληθυσμού, έναντι των ποσοστών καρκίνου του εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας δεδομένα από καταγεγραμμένες περιπτώσεις σε εθνικές υπηρεσίες.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν μία πολύ μικρή αύξηση στα ποσοστά καρκίνου του εγκεφάλου στον αντρικό πληθυσμό, ενώ έδειξαν σταθερό επίπεδο μεταξύ των γυναικών. Η έρευνα έδειξε μία σημαντική αύξηση στους άντρες άνω των 70 ετών, ωστόσο αυτή η αύξηση άρχισε το 1982, αρκετό καιρό πριν παρουσιαστούν τα κινητά τηλέφωνα.

 

Τα αποτελέσματα της μελέτης, ταιριάζουν με τα αποτελέσματα μελετών που διεξήχθησαν σε άλλες χώρες, αλλά η Αυστραλία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, επειδή όλες οι περιπτώσεις καρκίνου, είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, να καταγράφονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεπή στοιχεία για να εργαστεί κάποιος.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας