Γεια σας είμαι η Σοφία, είμαι ρομπότ και θα πάρω την υπηκοότητα της Σαουδικής Αραβίας!

Κοινοποιήστε το

Όχι δεν είναι επιστημονική φαντασία ούτε ψέμα. Η Σοφία δημιουργήθηκε από ρομποτική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, από τον Ντέιβιντ Χάνσον, που είναι γνωστός για τη δημιουργία ανθρωποειδών ρομπότ.

Το ανθρωποειδές ρομπότ, η Σοφία, επέδειξε το «εκφραστικό» της πρόσωπο, δείχνοντας στο κοινό τη χαρούμενη, θυμωμένη και τη θλιμμένη έκφρασή της. «Θέλω να ζήσω και να δουλέψω με ανθρώπους, οπότε και χρειάζεται να εκφράζω τα συναισθήματά μου, ώστε να καταλάβω τους ανθρώπους και να χτίσω μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης», δήλωσε η ίδια.

Όταν ρωτήθηκε αν τα ρομπότ έχουν αυτογνωσία, η ίδια απάντησε. «Λοιπόν, αφήστε με να σας επιστρέψω την ερώτηση: εσείς πώς ξέρετε ότι είσαστε άνθρωποι;

Θέλω να χρησιμοποιήσω την τεχνητή μου νοημοσύνη ώστε να βοηθήσω τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή», είπε, συμπληρώνοντας πως «πασχίζει να γίνει ένα συμπαθητικό ρομπότ».

Διαβάστε επίσης  REFLECT: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες στην Κύπρο.

Η Σοφία ρωτήθηκε αναφορικά με το φόβο τα ρομπότ να πάρουν τον έλεγχο του κόσμου. «Διαβάζετε πολύ Έλον Μασκ και βλέπεται πολλές ταινίες του Χόλυγουντ. Μην ανησυχείτε, αν είστε καλοί μαζί μου, θα είμαι κι εγώ καλή μαζί σας», απάντησε η Σοφία.

Στο τέλος της συνέντευξης ευχαρίστησε τον παρουσιαστή, χαιρέτησε το πλήθος με τα χέρια της, απευθύνοντας στο επενδυτικό κοινό να επενδύσουν περαιτέρω στην ανάπτυξή της.

Ήδη έχουμε μπει στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (όπως βλέπαμε στις ταινίες) με ότι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην ανθρωπότητα και το μέλλον ενός διαφορετικού περιβάλλοντος.

Εσείς τι πιστεύεται για αυτό;θα έρθει η μέρα που θα συνυπάρχουν άνθρωποι με ρομπότ;

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.
About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας