Η διοργανώτρια του ισπανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος «κρυφακούει» τους χρήστες της εφαρμογής της

Κοινοποιήστε το

Η La Liga, η οποία είναι η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, παραδέχθηκε πως μετατρέπει σε «κοριούς» τα smartphone των χρηστών που έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή της.

Το θέμα αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα El Diario, σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή ενεργοποιεί το μικρόφωνο της συσκευής, όταν μέσω του GPS ανιχνεύσει πως ο χρήστης βρίσκεται σε ένα μπαρ.

Στόχος της είναι να εντοπίσει καταστήματα τα οποία προβάλλουν ποδοσφαιρικούς αγώνες παράνομα, χρησιμοποιώντας «πειρατικό» εξοπλισμό και λογισμικό. Έτσι, η εφαρμογή επιστρατεύει έναν αλγόριθμο, ο οποίος μπορεί να «καταλάβει» αν αναμεταδίδεται κάποιος αγώνας, από τον ήχο του περιβάλλοντος που καταγράφει το μικρόφωνο του smartphone.

Η εφαρμογή ξεπερνά τις 10 εκατ. εγκαταστάσεις από το Google Play store. Όπως φαίνεται, η ενεργοποίηση του μικροφώνου γίνεται μόνο στην Ισπανία, κάτι που σημαίνει πως δεν «κατασκοπεύονται» οι χρήστες στο εξωτερικό.

Με δηλώσεις εκπροσώπου της στην ισπανική εφημερίδα, η La Liga υπερασπίστηκε την πρακτική της, υποστηρίζοντας πως η ζημία οι παράνομες αναμεταδόσεις ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ. Επίσης, υποστηρίζει πως τα ηχητικά δεδομένα αξιοποιούνται ως δεδομένα σε συνδυασμό με τις γεωγραφικές θέσεις, δηλαδή ότι δεν παρακολουθεί τις συνομιλίες των χρηστών.

Τέλος, ισχυρίζεται πως, κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ζητείται από τον χρήστη να αποδεχθεί την πρόσβαση στο GPS και το μικρόφωνο του τηλεφώνου του. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα δικαιώματα της εφαρμογής βρίσκονται καταχωνιασμένα στους «Όρους και τις Προϋποθέσεις» που προβάλλονται πριν από την εγκατάσταση – τα οποία περιγράφονται σε δύο μικρά αποσπάσματα ενός τεράστιου κειμένου, που συνήθως κανείς δεν διαβάζει.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας