Συγκεκριμένα, στην αναφορά εσόδων της Alphabet για το πρώτο τρίμηνο του 2016, δήλωσε ότι μεταβαίνουμε από έναν “mobile-first” σε έναν “AI-first” κόσμο. Είναι γεγονός ότι η Google αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση σε μεγάλο βαθμό, σε αρκετά από τα προϊόντα της.
Με τον τρόπο αυτό είναι σε θέση να παρέχει στους χρήστες σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης, πληροφορίες για την κίνηση και τον καιρό, ακόμη και να αναλαμβάνει, ως έναν βαθμό, τη συγγραφή των emails.
Επιπλέον, ο Pichai υπογράμμισε τη σημασία που έχει η αξιοποίηση των ΑΙ συστημάτων στις φορητές συσκευές, χρησιμοποιώντας τα ως assistants, κάτι που η Google κάνει ήδη στις συσκευές Android, με το Google Now.
Ακόμη, ο Pichai μπορεί να αναφέρεται σε προϊόντα όπως το Echo της Amazon, το smart ηχείο που ενσωματώνει τη ψηφιακή βοηθό Alexa. Αυτού του είδους τα προϊόντα αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και επιτρέπουν στον χρήστη να έχει άμεση πρόσβαση, ακόμη και χωρίς το smartphone του.
Άλλωστε, σύμφωνα με πηγές, η Google ήδη ετοιμάζει αντίστοιχη συσκευή με το Amazon Echo και σίγουρα, η υπεροχή της εταιρείας στην αναζήτηση, τις γεωγραφικές πληροφορίες, την αναγνώριση εικόνων και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας, θα τη βοηθήσουν αρκετά στην ανάπτυξη ενός τέτοιου προϊόντος.
Το συνέδριο της Google για developers θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαϊου, επομένως δεν αποκλείεται να μάθουμε τότε περισσότερες πληροφορίες για τον “AI-first” κόσμο, που οραματίζεται ο Sundar Pichai.
Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.
Τα σχόλια σας