Επιπλέον, θα διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα και αισθητήρες, που θα ελέγχονται με το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών.
Ακόμη, οι ενσωματωμένες κεραίες θα στέλνουν το περιεχόμενο σε μια συσκευή που μοιάζει με smartphone, για να το επεξεργάζεται. Όπως υποστηρίζει το SamMobile, η Samsung ξεκίνησε να αναπτύσσει smart φακούς επαφής, ως μέσο δημιουργίας μιας καλύτερης εμπειρίας επαυξημένης πραγματικότητας, από τις ήδη υπάρχουσες.
Οι smart φακοί επαφής θα επέτρεπαν στα στοιχεία της επαυξημένης πραγματικότητας να προβάλλονται απευθείας στα μάτια του χρήστη. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το άνοιγμα και κλείσιμο των ματιών μπορεί να αξιοποιηθεί για τον έλεγχο των φακών, όμως δεν αποκλείεται και η χρήση smartphone για τον χειρισμό.
Η Samsung δεν είναι η μοναδική εταιρεία που ενδιαφέρεται για την κατασκευή smart φακών επαφής. Η Google κατέχει δύο πατέντες για smart φακούς επαφής με εύκαμπτα ηλεκτρονικά μέρη και αισθητήρες, που αναλύουν το υγρό των ματιών, για να καθορίσουν εάν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα είναι ικανοποιητικά.
Η πατέντα της Samsung μπορεί να εγκρίθηκε, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η εταιρεία θα υλοποιήσει το προϊόν και οτι θα το κυκλοφορήσει στην αγορά. Όπως και να έχει πάντως, η έγκριση της πατέντας αποτελεί σημαντικό βήμα.
Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.
Τα σχόλια σας