Πατέντα της Samsung για smart φακούς επαφής με ενσωματωμένη κάμερα

Κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με το SamMobile, εγκρίθηκε η πατέντα που είχε καταθέσει η Samsung στη Νότιο Κορέα, για φακούς επαφής με οθόνη που προβάλλει εικόνες στα μάτια του χρήστη.

 

Επιπλέον, θα διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα και αισθητήρες, που θα ελέγχονται με το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών.

 

Ακόμη, οι ενσωματωμένες κεραίες θα στέλνουν το περιεχόμενο σε μια συσκευή που μοιάζει με smartphone, για να το επεξεργάζεται. Όπως υποστηρίζει το SamMobile, η Samsung ξεκίνησε να αναπτύσσει smart φακούς επαφής, ως μέσο δημιουργίας μιας καλύτερης εμπειρίας επαυξημένης πραγματικότητας, από τις ήδη υπάρχουσες.

Διαβάστε επίσης  Το Nintendo NX φημολογείται ότι θα υποστηρίζει natively 900p στα 60fps και 4Κ streaming

Οι smart φακοί επαφής θα επέτρεπαν στα στοιχεία της επαυξημένης πραγματικότητας να προβάλλονται απευθείας στα μάτια του χρήστη. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το άνοιγμα και κλείσιμο των ματιών μπορεί να αξιοποιηθεί για τον έλεγχο των φακών, όμως δεν αποκλείεται και η χρήση smartphone για τον χειρισμό.

 

Η Samsung δεν είναι η μοναδική εταιρεία που ενδιαφέρεται για την κατασκευή smart φακών επαφής. Η Google κατέχει δύο πατέντες για smart φακούς επαφής με εύκαμπτα ηλεκτρονικά μέρη και αισθητήρες, που αναλύουν το υγρό των ματιών, για να καθορίσουν εάν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα είναι ικανοποιητικά.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η πατέντα της Samsung μπορεί να εγκρίθηκε, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η εταιρεία θα υλοποιήσει το προϊόν και οτι θα το κυκλοφορήσει στην αγορά. Όπως και να έχει πάντως, η έγκριση της πατέντας αποτελεί σημαντικό βήμα.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας