Ο θάνατος από τις selfie αποτελεί ένα διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο παγκοσμίως

2 πράγματα είναι άπειρα..

Κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, 127 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να τραβήξουν μία selfie φωτογραφία.

Ο αριθμός αφορά το διάστημα των τελευταίων 29 μηνών, μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το 60% των θανάτων έλαβε χώρα στην Ινδία και το 6.3% στις ΗΠΑ. Ο θάνατος από selfie ή αλλιώς “selfie death” είναι εκείνος που δεν θα είχε συμβεί, αν το άτομο δεν είχε τραβήξει τη φωτογραφία.

Διαβάστε επίσης  Ένας τεχνικός υπολογιστών κλήθηκε να επισκευάσει ένα μεγάλο και πολυσύνθετο κομπιούτερ

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon της Πενσυλβάνια, σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ινδίας, βρήκε οκτώ κοινούς παράγοντες οι οποίοι έχουν σχέση με θανάτους που προκλήθηκαν από selfies. Μεταξύ αυτών είναι ο θάνατος από ύψος, από το νερό, από τρένα, από όπλα, οχήματα, από το ρεύμα και από ζώα. Το 76% των θανάτων από selfies αφορούν άντρες, αν και οι γυναίκες ως γνωστόν αυτοφωτογραφίζονται περισσότερο. Το 70%, όσων έχασαν τη ζωή τους, ήταν από ηλικία 24 ετών ή νεώτεροι, κάτι που δείχνει ότι οι Millennials είναι αυτοί που προτιμούν περισσότερο τις selfie.

Δημοσιευμένη Εικόνα

selfie-with-danger

Η έρευνα έγινε βάσει μαθηματικών και επιστημονικών μεθόδων για να γίνει η διάκριση μεταξύ μιας ακίνδυνης και μιας επικίνδυνης selfie. Η κοινή λογική, ωστόσο, είναι η καλύτερη λύση για να δεις αν η selfie που πρόκειται να πραγματοποιήσεις λήψη είναι ασφαλής.

girl-dies-after-selfie

Προφανώς, το να κάθεσαι στις γραμμές του τρένου για μία φωτογραφία δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές, όπως επίσης και το να φωτογραφίζεσαι με ένα κροταλία.

selfie-train

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας