Ο αριθμός αφορά το διάστημα των τελευταίων 29 μηνών, μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το 60% των θανάτων έλαβε χώρα στην Ινδία και το 6.3% στις ΗΠΑ. Ο θάνατος από selfie ή αλλιώς “selfie death” είναι εκείνος που δεν θα είχε συμβεί, αν το άτομο δεν είχε τραβήξει τη φωτογραφία.
Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon της Πενσυλβάνια, σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ινδίας, βρήκε οκτώ κοινούς παράγοντες οι οποίοι έχουν σχέση με θανάτους που προκλήθηκαν από selfies. Μεταξύ αυτών είναι ο θάνατος από ύψος, από το νερό, από τρένα, από όπλα, οχήματα, από το ρεύμα και από ζώα. Το 76% των θανάτων από selfies αφορούν άντρες, αν και οι γυναίκες ως γνωστόν αυτοφωτογραφίζονται περισσότερο. Το 70%, όσων έχασαν τη ζωή τους, ήταν από ηλικία 24 ετών ή νεώτεροι, κάτι που δείχνει ότι οι Millennials είναι αυτοί που προτιμούν περισσότερο τις selfie.
Η έρευνα έγινε βάσει μαθηματικών και επιστημονικών μεθόδων για να γίνει η διάκριση μεταξύ μιας ακίνδυνης και μιας επικίνδυνης selfie. Η κοινή λογική, ωστόσο, είναι η καλύτερη λύση για να δεις αν η selfie που πρόκειται να πραγματοποιήσεις λήψη είναι ασφαλής.
Προφανώς, το να κάθεσαι στις γραμμές του τρένου για μία φωτογραφία δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές, όπως επίσης και το να φωτογραφίζεσαι με ένα κροταλία.
Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια
Τα σχόλια σας