Μια Scarlett Johansson, αλλά σε ανθρωποειδές ρομπότ [Video]

Κοινοποιήστε το

Ο Ricky Ma είναι γραφίστας και εφευρέτης από το Hong Kong, ο οποίος σε ηλικία 42 ετών κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το παιδικό όνειρο του. Να δημιουργήσει ένα ανθρωποειδές ρομπότ εξολοκλήρου από την αρχή, δηλαδή να το σχεδιάσει, να κατασκευάσει με 3D printer το διάφορα κομμάτια του σκελετού, να συνδέσει τα μηχανικά με τα διάφορα ηλεκτρονικά μέρη και στο τέλος να τοποθετήσει το εύκαμπτο “δέρμα” σιλικόνης.

“Συνηδειτοποίησα ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσω το όνειρο μου όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Αν τα καταφέρω, δεν θα έχω κανένα παράπονο από τη ζωή μου”

Το πρωτότυπο ονομάζεται Mark I και στοίχισε περίπου €45.000 και προφανώς μοιάζει εξαιρετικά με τη Scarlett Johansson, άσχετα αν ο ίδιος δεν το αναφέρει στις δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters. Από πλευράς λειτουργικότητας, το ρομπότ αντιδρά μόνο σε ορισμένες φωνητικές εντολές που ακούει μέσω μικροφώνου και πραγματοποιεί μικρές απλές κινήσεις με τα άκρα του, κουνά το κεφάλι και μπορεί να κάνει υπόκλιση, ενώ εντύπωση προκαλούν οι αλλαγές στην έκφραση του προσώπου, δεδομένου ότι ο Ma είναι εντελώς αυτοδίδακτος στον τομέα της Ρομποτικής.

Στόχος του δημιουργού είναι να βρει κάποιον επενδυτή για να προχωρήσει στην κατασκευή βελτιωμένων εκδόσεων και νέων ρομπότ που θα εκτελούν πιο πολύπλοκες ενέργειες.

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας