Δήμος Πάφου: Συνεργασία με Cyta για τη δημιουργία data center

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ - CYTA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ

dimos-pafou-cyta-data-center
Κοινοποιήστε το

Η Πάφος γίνεται ο πρώτος Δήμος της Κύπρου που προχωρεί στην ολιστική μετατροπή του σε Ψηφιακή και Έξυπνη Πόλη.

Χθές, ο Δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta Αντρέα Νεοκλέους, παρουσία της Προέδρου του Τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού Ρένας Ρουβιθά Πάνου, το δεύτερο μέρος της μεταξύ τους στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας, η οποία προνοεί τη δημιουργία Κέντρου Δεδομένων του Δήμου Πάφου που θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Cyta.

Μιλώντας κατά την υπογραφή, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε ότι η Πάφος πρωτοπορεί στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ψηφιακής και έξυπνης πόλης. Στην προσπάθεια όμως αυτή, τόνισε, δεν θέλουμε να μείνουμε μόνοι. Θέλουμε να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις ώστε σύντομα να δοθούν ανάλογες λύσεις σε ολόκληρη την Κύπρο. Η επιλογή της Cyta, υπογράμμισε ο κ. Φαίδωνος, δεν είναι τυχαία. Δείχνει την εμπιστοσύνη της Τοπικής Αρχής στον ημικρατικό οργανισμό ώστε μαζί να αναπτύξουμε το κοινό μας όραμα προς όφελος του πολίτη και του τόπου μας.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά Πάνου ανέφερε ότι μέσα από την συνεργασία του Οργανισμού με τον Δήμο Πάφου το μέλλον γίνεται σήμερα. Και είναι ψηφιακό. Ο Δήμος Πάφου, είπε, είναι ο πρώτος στην Κύπρο που προχωρεί προς την κατεύθυνση αυτή και εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί η Cyta με τα υπερσύγχρονα δίκτυα και τις υποδομές που διαθέτει, αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη της Τοπικής Αρχής.

Μιλώντας επίσης κατά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta Ανδρέας Νεοκλέους τόνισε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να φέρει την τεχνολογία στην καθημερινότητα του πολίτη και εξέφρασε την ευχή όπως αυτό που αρχίζει σήμερα στην Πάφο προχωρήσει σε ολόκληρη την Κύπρο.

dimos-pafou-cyta-data-center

Το Κέντρο Δεδομένων του Δήμου Πάφου θα διαθέτει πλήρη εφεδρικότητα και πολυεπίπεδα συστήματα ασφαλείας υποδομών και δεδομένων. Θα είναι συνδεδεμένο μέσω οπτικού δικτύου (Fiber) ώστε να διασφαλίζεται η ποιοτική και αδιάλειπτη απόδοση όλων των υπηρεσιών που θα παράγονται μέσω του.

Στο Κέντρο θα φιλοξενούνται επίσης τα συστήματα μηχανογράφησης του Δήμου, όπως το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών (GIS), το σύστημα πληρωμής λογαριασμών δημοτών, καθώς και οι βάσεις δεδομένων του Δήμου.

Παράλληλα, το Κέντρο θα εξυπηρετεί ανάγκες της Έξυπνης και Ψηφιακής Πόλης όπως, για παράδειγμα, τη διαχείριση δεδομένων που θα συλλέγονται από τις κάμερες ασφαλείας, τις οθόνες πληροφόρησης και τους αισθητήρες συλλογής ατμοσφαιρικών δεδομένων που θα τοποθετηθούν στους «έξυπνους» πασσάλους και στους «έξυπνους» χώρους στάθμευσης, τους αισθητήρες για την «έξυπνη» διαχείριση του νερού κ.ά.

Στην υπογραφή της συμφωνίας παρακάθισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πάφου Χρίστος Μακαρίου, το μέλος του Δ.Σ. της Cyta Γιάννης Κωνσταντινίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λίνος Τσοκκάς, Χαράλαμπος Πάζαρος και Φίλιππος Φιλίππου, καθώς και Λειτουργοί των δύο Οργανισμών.

dimos-pafou-cyta-data-center

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή.

Δήμος Πάφου.

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας