Νέα επίθεση DDOS στην Cablenet, τι ανακοίνωσε η εταιρία

calblenet-ddos-attack
Κοινοποιήστε το

Δεν λένε να σταματήσουν τα προβλήματα στην Cablenet. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Cablenet είχε δεχθεί επίθεση DDOS και αφού κατάφερε να αποκαταστήσει το δίκτυο, πάλι χθες 9/5/2017 οι συνδρομητές  για 2η φορά δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πώς άρχισε

Η ιστορία άρχισε όταν στις 3/9/2017 οι διακομιστές της Cablenet δέχθηκαν κακόβουλη επίθεση DDOS μπλοκάροντας έτσι τις υπηρεσίες της και στους συνδρομητές την πρόσβαση στο διαδίκτυο. H εταιρία προχώρησε στην ποιο κάτω ανακοίνωση:

Οι τεχνικοί της εταιρίας προέβηκαν σε άμεσες ενέργειες και επανήλθε σε πλήρη λειτουργία μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Σε μπελάδες βρέθηκε όμως ξανά η κυπριακή εταιρία υπηρεσιών διαδικτύου Cablenet, εφόσον δεν κατάφερε να πάρει έγκαιρα μέτρα προστασίας από τέτοιες είδους επιθέσεις. Στις 9/5/2017 πιθανόν ακόμη μια ανελέητη επίθεση μπλόκαρε και πάλι τις υπηρεσίες της για αρκετές ώρες.

Διαβάστε επίσης  Αστυνομία Κύπρου: Προσοχή στα check-in στα κοινωνικά δίκτυα

Η αποκατάσταση των υπηρεσιών τελικά ολοκληρώθηκε και έτσι η εταιρία, προέβηκε στην εξής ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της στο facebook.

Τα σχόλια φυσικά δίναν και παίρναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ταλαιπωρία των πελατών και το πάτημα της εταιρίας από την επίθεση DDOS.

Τι είναι το DDOS

Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης (Df-service attack, DoS attack) ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή, ή μιας υπηρεσίας που παρέχεται, οι οποίες έχουν ως σκοπό να καταστήσουν τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

 

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας