Απατεώνας απέσπασε $100 εκατ. από Google και Facebook σε λογαριασμό στην Κύπρο.

Οι δύο μεγάλες εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας έπεσαν θύματα... phising!

Κοινοποιήστε το

Αν πιστεύατε ότι θύματα phising μπορούν να πέσουν μόνο συγκεκριμένου τύπου χρήστες, με περιορισμένες γνώσεις γύρω από την τεχνολογία και το Internet, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κάνετε λάθος. Γιατί ο καθένας μπορεί να την πατήσει, ακόμα και… πολυεθνικές.

Τον περασμένο Μάρτιο, υπήρξαν αναφορές ότι δύο μεγάλες εταιρείες από τις ΗΠΑ, των οποίων τα στοιχεία δεν έγιναν τότε γνωστά, ξεγελάστηκαν από ένα απατεώνα του κυβερνοχώρου, αποδίδοντάς του συνολικά $100 εκατομμύρια. Αυτό που προκαλεί έκπληξη τώρα, είναι ότι σύμφωνα με το Fortune, στην παγίδα δεν έπεσαν δύο οποιοιδήποτε άσχετοι οργανισμοί, αλλά οι Google και Facebook!

Διαβάστε επίσης  Συναλλαγές από την Google με το κινητό στην τσέπη;

Ο phisher, που κατάγεται από τη Λιθουανία και ονομάζεται Evaldas Rimasauskas, παρίστανε τον επιχειρηματία, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει τεράστια ποσά από τους δύο κολοσσούς της τεχνολογίας. Οι απάτες έλαβαν χώρα την περίοδο μεταξύ 2013 και 2015.

Ο Rimasauskas μόλις λάμβανε τα χρήματα τα έστελνε σε άλλους λογαριασμούς υπό τον έλεγχό του στη “Λετονία, Κύπρο, Σλοβακία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Χονγκ Κονγκ”.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Google, τα σχέδια του δράστη έγιναν αντιληπτά και οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν άμεσα, με τα χρήματα που αυτός είχε αποσπάσει να έχουν επιστραφεί στην εταιρεία. Αντίστοιχα, και το Facebook δήλωσε ότι ανέκτησε τα χρήματα που είχε αποδώσει στον Rimasauskas.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

 

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας