Η Apple σχεδιάζει δικούς της servers για μεγαλύτερη ασφάλεια

Κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με το The Information, η Apple έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει τους δικούς της servers, επειδή υποψιάζεται ότι κάποιος παρεμβαίνει στο hardware, πριν αυτό φτάσει στην ίδια την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η δημοσίευση αναφέρει ότι για καιρό η Apple υποψιάζεται ότι οι servers που παραγγέλνει από τον συνηθισμένο προμηθευτή της, έχουν υποστεί παρέμβαση από κάποιον τρίτο, ο οποίος προσθέτει επιπλέον chips και firmware για να κάνει τους servers ευάλωτους, ώστε να μπορεί μετέπειτα να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτούς.

Επομένως, η κατασκευή servers με motherboards που θα έχει σχεδιάσει η ίδια η Apple, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να εμποδίσει την πρόσβαση τρίτων. Το ArsTechnica ήρθε σε επαφή με εκπρόσωπο της Apple, ο οποίος όμως αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Μεγάλες εταιρείες όπως η Google, η Amazon, η Microsoft και το Facebook σχεδιάζουν τους δικούς τους servers εδώ και χρόνια, ώστε να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους. Η Apple έχει χρησιμοποιήσει και το Amazon Web Services (AWS) και το Microsoft Azure για τη λειτουργία του iCloud, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε να χρησιμοποιεί και την πλατφόρμα Google Cloud.

Διαβάστε επίσης  Hp spectre: Το λεπτότερο premium laptop στο κόσμο με πάχος όσο μια μπαταρία AAA!

Όμως η εταιρεία φαίνεται ότι επιθυμεί να βασίζεται σε άλλους όσο το δυνατόν λιγότερο, για αυτό και θέλει να διαθέτει δικά της κέντρα δεδομένων. Άλλωστε, έχει ήδη κατασκευάσει δικό της content delivery network.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας