20 κατασκευαστές δεσμεύτηκαν για αυτοκίνητα με τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος έως στο 2022

Κοινοποιήστε το

Η τεχνολογία αυτόματης πέδησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα αποτελεί μέρος του στάνταρντ εξοπλισμού των αυτοκινήτων έως στο 2022. Αυτό τουλάχιστον συμφώνησαν να κάνουν πράξη, είκοσι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Διοίκησης Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η εθελοντική δέσμευση στην τεχνολογία Automatic Emergency Braking (AEB) θα μπορούσε να αποτρέψει επιπλέον 28.000 ατυχήματα και 12.000 τραυματισμούς.

Οι παραπάνω αριθμοί, βασίζονται στην ιδέα ότι θα απαιτούνταν τουλάχιστον τρία χρόνια επιπλέον για να περάσει το μέτρο επίσημα και να επιμείνει στην θέση της, ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να συμπεριλάβουν το χαρακτηριστικό στον στάνταρντ εξοπλισμό. Αντί να περιμένουν για κάτι τέτοιο, 20 κατασκευαστές αυτοκινήτων, που μαζί αποτελούν το 99% της αγοράς αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, συμφώνησαν να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Οι εταιρείες Audi, BMW, Fiat Chrysler Automobiles US, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors, Nissan, Porsche, Subaru, Tesla Motors, Toyota, Volkswagen και Volvo Car USA είπαν, ότι όπως συμβαίνει με τις ζώνες ασφαλείας, η τεχνολογία αυτόματης πέδησης ή αυτόματου φρεναρίσματος θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό ως κάτι το αυτονόητο.

Διαβάστε επίσης  Εταιρεία στην Ελλάδα ίδρυσε ο αμερικανικός γίγαντας αυτοκινήτων Tesla

Ο τρόπος που θα επιλέξει κάθε κατασκευαστής για να ενσωματώσει την τεχνολογία αυτόματης πέδησης μπορεί να διαφέρει και μπορεί να περιλαμβάνει την χρήση ραντάρ, lasers ή καμερών. Όποιο και αν είναι το είδος του συστήματος, θα πρέπει να προειδοποιεί τον οδηγό και στην συνέχεια, εφόσον δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση, να ενεργοποιεί αυτομάτως τα φρένα, με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Volvo-City-safety

Από το 2017 επίσης, το σύστημα αυτόματης πέδησης και άλλες τεχνολογίες ασφαλείας θα περιλαμβάνονται στην βαθμολογία αξιολόγησης της ασφάλειας (5-Star Safety Ratings), για τα μοντέλα του 2018.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας