Ερευνητές εφευρίσκουν εξάρτημα αποκατάστασης καρδιακής βλάβης

Κοινοποιήστε το

Η τελευταία εφεύρεση του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ μπορεί να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί στην ανθρώπινη καρδιά, παραδείγματος χάρη από έμφραγμα του μυοκαρδίου ή από καρδιακή προσβολή.

Μια ομάδα του Πανεπιστημίου δημιούργησε ένα εξάρτημα, το οποίο αποτελείται τόσο από ζωντανό ιστό όσο και από ηλεκτρονικά μέρη και προορίζεται για να αντικαθιστά τα μέρη της καρδιάς που έχουν υποστεί βλάβη. Σύμφωνα με τον καθηγητή Tal Dvir που είναι μέλος της ομάδας, η συγκεκριμένη εφεύρεση μπορεί να θυμίζει επιστημονική φαντασία, όμως αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην έρευνα της καρδιολογίας.

Διαβάστε επίσης  Google: Πωλητήριο στην κατασκευάστρια των ανθρωποειδών ρομπότ, Boston Dynamics

Το εξάρτημα αυτό μπορεί να συστέλλεται και να διαστέλλεται όπως ο πραγματικός ιστός της καρδιάς. Τα ηλεκτρονικά του μέρη επιτρέπουν στους γιατρούς να παρακολουθούν την κατάσταση του ασθενούς από απόσταση. Ο γιατρός μπορεί να ελέγξει μέσω υπολογιστή εάν το εμφύτευμα λειτουργεί σωστά.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Σε περίπτωση που δει ότι κάτι πάει στραβά, θα μπορούσε να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια, παραδείγματος χάρη να χορηγήσει φάρμακα, που υπάρχουν ήδη μέσα στο εμφύτευμα, για να περιορίσει μια φλεγμονή ή για να διορθώσει την έλλειψη οξυγόνου. Φυσικά κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αυτό είναι επικίνδυνο, εφόσον οι υπολογιστές κινδυνεύουν από hacking.

 

Ωστόσο, οι ερευνητές επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω το σύστημα, ώστε να μπορεί να ρυθμίζεται αυτόνομα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ο Dvir υπογραμμίζει ότι η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα καθυστερήσει. Επιπλέον, η ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας βιονικού εγκεφάλου και ιστού σπονδυλικής στήλης αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες γνώσεις, για θεραπεία νευρολογικών παθήσεων.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας