Η SoftBank εξαγοράζει την ARM έναντι £24.3 δισ.!

Κοινοποιήστε το

Το τοπίο στον τομέα του hardware αλλάζει μορφή τα τελευταία χρόνια με τις πολύ εντυπωσιακές (και δαπανηρές) εξαγορές κορυφαίων εταιρειών. Παρόλα αυτά, ίσως η πιο σημαντική απ’ όλες είναι αυτή που βγήκε στη φόρα πριν από λίγες ώρες και αφορά την εξαγορά της ARM (σχεδιάστρια-κατασκευάστρια επεξεργαστών από τη Βρετανία) από τη SoftBank (πάροχος τηλεπικοινωνιών από την Ιαπωνία).

Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζετε ότι η ARM είναι υπεύθυνη για την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των ηλεκτρονικών συσκευών (smartphones, tablets, smartwatches, gadgets, servers, notebooks κλπ.) της αγοράς παγκοσμίως, καθώς την ακολουθούν σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές στον κόσμο όπως Qualcomm, Samsung, MediaTek κ.ά.

Διαβάστε επίσης  Ο άνδρας που διέγραψε κατά λάθος… ολόκληρη την εταιρεία του

Επομένως, οι £24.3 δισ. που σκοπεύει να ξοδέψει η SoftBank για την εξαγορά της είναι ένα απόλυτα δικαιολογημένο ποσό, με δεδομένη την διείσδυση της ARM σε οτιδήποτε αφορά ηλεκτρονικό προϊόν και την επερχόμενη έκρηξη του Internet of Things.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η SoftBank σχεδίαζε την εξαγορά της ARM εδώ και αρκετούς μήνες και το πρόσφατο Brexit δεν αποτέλεσε σοβαρό παράγοντα για να προχωρήσει τη διαδικασία. Φυσικά δεν τους χάλασε η υποτίμηση της λίρας…

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας