Η Verizon θα αγοράσει το Yahoo για $4.83 δισεκατομμύρια

Κοινοποιήστε το

Η Verizon Communications ανακοίνωσε επίσημα ότι έκλεισε συμφωνία για να εξαγοράσει τον «πυρήνα» της Yahoo! για $4.83 δισεκατομμύρια σε μετρητά. Τα κύρια τμήματα της Yahoο θα συγχωνευτούν με αυτά της AOL, ενός εξίσου παλιού κολοσσού του Διαδικτύου, την οποία εξαγόρασε η Verizon πέρσι για $4.4 δισεκατομμύρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Verizon θα καλύψει επίσης και άλλα έξοδα της Yahoo, όπως για παράδειγμα τις μετοχές που έχει δώσει σε υπαλλήλους της η CEO Marissa Mayer. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα συμβεί με τις υπηρεσίες του Yahoo, όμως η AOL μπορεί να επωφεληθεί από τα εργαλεία online διαφήμισής του, από την μηχανή αναζήτησης, την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την υπηρεσία Messenger που έχει αναπτύξει το νέο απόκτημα της Verizon.

Η παραπάνω συμφωνία περιλαμβάνει τις βασικές επιχειρήσεις της εταιρίας, και όχι τα μετρητά της Yahoο, το μερίδιο της Alibaba Group Holdings σε αυτήν, το μερίδιο της εταιρίας στην Yahoο Japan, τα ομόλογα, κάποιες μικρές επενδύσεις και διάφορες πατέντες της Yahoo που ανήκουν στο πορτφόλιο Excalibur. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα παραμείνουν στην Yahoο η οποία θα αλλάξει το όνομά της και θα μετατραπεί σε συστημένη, εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων. Η εταιρία θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα σύντομα.

Διαβάστε επίσης  Ομόφωνα ψηφίστηκε από την βουλή ο Προϋπολογισμός της Cyta

Υπό την διοίκηση της Verizon η AOL άνθισε, καθώς επένδυσαν σε sites με μεγάλη δημοτικότητα, όπως τα The Huffington Post, TechCrunch, Engadget, MAKERS και AOL.com. Ο Armstrong της Verizon βλέπει προοπτικές στο Yahoo και αυτή η εξαγορά «θα εξαπολύσει το πλήρες δυναμικό της Yahoo.» «Συνδυάζοντας την Verizon, την AOL και το Yahoο θα δημιουργήσουμε έναν νέο δυναμικό ανταγωνιστή στα μέσα ενημέρωσης, και μια ανοιχτή, επεκτάσιμη εναλλακτική πρόταση για τους διαφημιστές και τους εκδότες,» είπε ο Tim Armstrong, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της AOL Inc.

Να θυμίσουμε ότι η Yahoο έχει εξαγοράσει το Tumblr, οπότε η Verizon θα αποκτήσει άλλη μια διάσημη υπηρεσία.

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας