Νέα Nvidia Quadro P6000 με περισσότερους πυρήνες CUDA από την TITAN X Pascal

Κοινοποιήστε το

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα η Nvidia να παρουσίασε την GeForce GTX TITAN X Pascal που απευθύνεται σε ενθουσιώδεις καταναλωτές, αλλά ήρθε και η σειρά των επαγγελματιών να αποκτήσουν το δικό τους… τέρας επιδόσεων, και έτσι ανακοίνωσε την Quadro P6000.

Η νέα Quadro P6000 βασίζεται στον πυρήνα GP102, ο οποίος έχει ενεργοποιημένους και πλήρως λειτουργικούς και τους 3840 πυρήνες CUDA (για παράδειγμα η TITAN X Pascal διαθέτει 3584 πυρήνες CUDA) και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο SIGGRAPH, μαζί με την μικρότερη Quadro P5000 που βασίζεται στον πυρήνα GP104.

Διαβάστε επίσης  Microsoft: Περισσότεροι απογοητευμένοι χρήστες της Apple πάνε σε Surface

Πέρα από 3840 πυρήνες CUDA, η νέα Quadro P6000 διαθέτει μέγιστη απόδοση FP32 (σε υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής μονής ακρίβειας) που αγγίζει τα 12 TFLOP/s. Εξοπλίζεται με 24GB μνήμης GDDR5X ενώ το εύρος του memory interface είναι 384-bit.

Η Quadro P5000 από την άλλη διαθέτει 2560 πυρήνες CUDA και επιδεικνύει μέγιστη απόδοση FP32 στα 8,9 TFLOP/s ενώ ενσωματώνει 16GB μνήμης GDDR5X (memory interface 256-bit). Αξίζει αν σημειωθεί ότι καμία από τις δύο κάρτες γραφικών δεν διαθέτει δυνατότητα πραγματοποίησης υπολογισμών κινητής υποδιαστολής διπλής ακρίβειας (FP64), με την δυνατότητα αυτή να αποτελεί προνόμιο τώρα της σειράς προϊόντων HPC της Nvidia, όπως η Tesla P-series.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι και οι δύο κάρτες γραφικών Quadro, εκμεταλλεύονται το νέο VRWorks 360 Video developer kit, για την δημιουργία περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας. Έτσι, υποστηρίζεται το capturing, stitching και livestreaming video από έως και 32 κάμερες σε πραγματικό χρόνο.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας