Για $1 εκατ. δημοπρατείται σπάνιος υπολογιστής της Apple

Πρόκειται για ένα σπάνιο πρωτότυπο του Apple I, που εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε το 1976.

Κοινοποιήστε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η ιστοσελίδα CharityBuzz πρόκειται σύντομα να δημοπρατήσει για φιλανθρωπικούς λόγους ένα από τα πρώτα μοντέλα του Apple I, του θρυλικού δηλαδή υπολογιστή της Apple, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1976.

Ο Apple I, του οποίου το πρωτότυπο ο Steve Wozniak όχι μόνο είχε σχεδιάσει, αλλά και κατασκευάσει μόνος του, αποτελεί το πρώτο εμπορικό προϊόν της Apple. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή του, ο Steve Jobs είχε πουλήσει τότε το αυτοκίνητό του, ένα Microbus της Volkswagen.

Διαβάστε επίσης  Η Apple σχεδιάζει δικούς της servers για μεγαλύτερη ασφάλεια

Όσον αφορά το συγκεκριμένο σύστημα που δημοπρατείται, είναι πιθανότατα κάποιο πρωτότυπο, που κατασκευάστηκε πριν αρχίσει η μαζική παραγωγή του Apple I. Πάντως, λόγω ακριβώς της πρώιμης φύσης του, συστήνεται εκ των προτέρων σε όποιον τελικά αγοράσει τον υπολογιστή, να μην επιχειρήσει να τον θέσει σε λειτουργία, αλλά απλά να τον αξιοποιήσει ως συλλεκτικό έκθεμα.

Ακριβώς λόγω της σπανιότητάς του πάντως, ο συγκεκριμένος Apple I, που χαρακτηρίζεται ως “Celebration model” (εορταστικό μοντέλο), εκτιμάται ότι μπορεί να πωληθεί ακόμα και για το αστρονομικό ποσό του $1 εκατομμυρίου, ή και για ακόμα περισσότερα χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10% των εσόδων από την πώληση του υπολογιστή θα αποδοθεί στον φιλανθρωπικό οργανισμό The Leukemia & Lymphoma Society, που υποστηρίζει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας και του λεμφώματος.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα συλλεκτικό σύστημα της Apple πωλείται για κάποιο μεγάλο πόσο. Στο πρόσφατο παρελθόν, ένας ακόμα Apple I είχε δημοπρατηθεί για σχεδόν €518.000, όπως είχαμε αναφέρει.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί ένα μήνα αργότερα, στις 25 Αυγούστου.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας