Η Huawei θέλει να πάρει την 2η θέση από την Apple μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Κοινοποιήστε το

Ο Richard Yu, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της Huawei δήλωσε στο Reuters, ότι η εταιρεία του επιθυμεί να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο, παίρνοντας την 2η θέση από την Apple (η Samsung έχει την πρώτη θέση).

Η Huawei βρίσκεται στην τρίτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, οπότε ο στόχος που έχει θέσει δεν είναι ακατόρθωτος, αν και θα χρειαστεί πέρα από σκληρή δουλειά και αρκετή τύχη για να πάρει την 2η θέση μέσα από τα χέρια της Apple.

Σύμφωνα με την εταιρεία Strategy Analytics, η Huawei είχε μερίδιο 9% στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο, με αποστολές 33,6 εκατομμυρίων συσκευών. Η Apple είχε μερίδιο 12% στην αγορά με αποστολές 45,5 εκατομμυρίων συσκευών ενώ η Samsung κατέχει ποσοστό 20,1% με αποστολές 75,3 εκατομμυρίων συσκευών.

Ο Richard Yu δήλωσε στο Reuters ότι με την ανάπτυξη τεχνολογιών, όπως στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της εικονικής πραγματικότητας και της επαυξημένης πραγματικότητας θα παρουσιαστούν ευκαιρίες, ώστε η Huawei να προσπεράσει την Apple με καινοτομίες.

Διαβάστε επίσης  Kατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής στην ΕΕ από τον Ιούνιο του 2017

Το στέλεχος της Huawei επίσης είναι αισιόδοξος ότι η εταιρεία του θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών, αφού η Apple δεν έχει κάνει κινήσεις-έκπληξη και η Samsung αναγκάστηκε να αποσύρει από την αγορά την ναυαρχίδα (του δεύτερου μισού της χρονιάς) Galaxy Note7. Και οι δύο εταιρείες πάντως αναμένεται του χρόνου να επιστρέψουν δριμύτερες, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως ενσωματωμένους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων στις οθόνες τους, που θα είναι τύπου edge-to-edge.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας