Η Tesla εξαγοράζει την SolarCity για να προσφέρει “end-to-end” καθαρή ενέργεια

Κοινοποιήστε το

Οι εταιρείες Tesla Motors και SolarCity κατά κάποιο τρόπο ήταν συνδεδεμένες στενά (ο Elon Musk είναι ο πρόεδρος και των δύο εταιρειών ενώ η SolarCity ιδρύθηκε από δύο ξαδέρφια του) ωστόσο οι δύο εταιρείες σύντομα θα βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη.

Οι Tesla Motors και SolarCity συνεργάζονται ήδη πάνω σε σταθμούς φόρτισης και σε οικιακές εκτός δικτύου υποδομές (οικιακές μπαταρίες κ.λπ), ωστόσο η Tesla Motors αποφάσισε να εξαγοράσει την SolarCity, επειδή θέλει να προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση στην “πλέον ανανεώσιμη πηγή ενέργειας που είναι διαθέσιμη, στον ήλιο”. Σύντομα, η Tesla Motors θα προσφέρει “καθαρή ενέργεια από άκρη σε άκρη” στους πελάτες της, και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να προμηθευτούν τους ηλιακούς συλλέκτες, τις οικιακές μπαταρίες καθώς και το αυτοκίνητο τους από το ίδιο κατάστημα.

Διαβάστε επίσης  Η SoftBank εξαγοράζει την ARM έναντι £24.3 δισ.!

Όπως το βλέπει η Tesla, αυτό το κάθετα ολοκληρωμένο μοντέλο, η σύνδεση ενός ηλιακού συλλέκτη, μίας μπαταρίας Powerwall και ενός ηλεκτρικού οχήματος Model S, Model X ή Model 3 θα ικανοποιήσει περισσότερο τους πελάτες.

 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο Elon Musk δήλωσε ότι η συμφωνία θα κλείσει κάπου κοντά στα $2,5 με $3,0 δισεκατομμύρια ενώ διευκρίνισε ότι η εξαγορά δεν πρόκειται να επηρεάσει την παραγωγή του Model 3 αλλά ούτε και την πορεία κατασκευής του Gigafactory. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Tesla “δεν είναι μία εταιρεία αυτοκινήτων” θέλοντας να δώσει έμφαση στην πρόκληση της αντιμετώπισης των μεγαλύτερων προβλημάτων που υπάρχουν στην παροχή και στην χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας