10χρονος ανακάλυψε bug στο Instagram και κέρδισε 10000 δολάρια

Κοινοποιήστε το

Το Facebook επιβράβευσε έναν 10χρονο Φιλανδό που ανακάλυψε ένα bug ασφάλειας στο Instagram με 10.000 δολάρια. Το bug επέτρεπε στον 10χρονο hacker να διαγράψει ότι περιεχόμενο ήθελε από την υπηρεσία εικόνων του Facebook.

Ο Janni ανέφερε το θέμα στο Facebook τέλος Φεβρουαρίου και έλαβε το χρηματικό ποσό σαν επιβράβευση τον Μάρτιο. Για να αποδείξει το bug, ο Janni διέγραψε ένα μήνυμα σε έναν από τους λογαριασμούς δοκιμών του Instagram.

Διαβάστε επίσης  Το Facebook διερευνάται ως καρτέλ

Μετά την παραλαβή επιταγής, ο Janni μπορεί να θεωρηθεί ο νεότερος ερευνητής ασφαλείας του Facebook που επιβραβεύτηκε για την ανακάλυψη κάποιο bug. Ο προηγούμενος μικρότερος ήταν 13 χρονών.

Σύμφωνα με την Φιλανδική εφημερίδα Iltalehti, ο Janni έμαθε τα βασικά για κωδικοποίηση και για την ασφάλεια από βίντεο στο YouTube.

Ο Janni ανέφερε φυσικά ότι σχεδιάζει να γίνει ένας ερευνητής ασφάλειας και ότι θα χρησιμοποιήσει την ανταμοιβή για να αγοράσει ένα νέο ποδήλατο, και νέους υπολογιστές για τους δύο αδελφούς του.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

 

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας