Ανταγωνιστική πλατφόρμα του Steam ετοιμάζει το Facebook

Facebook PC Gaming Platform σε συνεργασία με την Unity.

Κοινοποιήστε το

Πρόκειται για την Facebook PC Gaming Platform που, όπως το Steam, θα γίνεται download και εγκατάσταση στο μηχάνημα του χρήστη και θα προσφέρει το γραφικό περιβάλλον για αγορές και διαχείριση video games σε ψηφιακή μορφή.

Η πλατφόρμα αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με την Unity και στην πραγματικότητα αποτελεί μία αναβάθμιση του Facebook Games Arcade beta, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο. Αν και υπάρχουν αρκετές τέτοιες πλατφόρμες όπως οι Uplay, Origin, GoG, οπωσδήποτε το Facebook με τη βάση χρηστών που διαθέτει, είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για το Steam -το οποίο πάντως έχει τουλάχιστον 125 εκατομμύρια χρήστες.

Διαβάστε επίσης  Facebook: Νέο feature σε ειδοποιεί όταν κάποιος πλαστογραφεί το προφίλ σου

Τα πρώτα παιχνίδια που θα εμφανιστούν και σε αυτήν την πλατφόρμα θα είναι πιθανόν games που ήδη υπάρχουν για φορητές συσκευές -εξάλλου η συνεργασία με την Utiny κάνει εύκολη υπόθεση την μεταφορά τους στην πλατφόρμα του Facebook.

Να υπενθυμίσουμε πως το Facebook έχει πάρει στα σοβαρά τον χώρο του gaming όπως αποδείχτηκε από την αγορά της Occulus. Οι πρώτες αντιδράσεις των χρηστών είναι πάντως μάλλον επιφυλακτικές στο να κατεβάσουν ακόμα μία πλατφόρμα παιχνιδιών στο σύστημά τους.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας