Κινέζοι hackers πήραν τον έλεγχο ενός Tesla Model S

Κοινοποιήστε το

Τα έξυπνα αυτοκίνητα είναι το μέλλον και σίγουρα έχουν πολλά πλεονεκτήματα για τον χρήστη τους. Όμως συγκριτικά με τα υπόλοιπα συμβατικά αυτοκίνητα, είναι πολύ πιο ευάλωτα στις επιθέσεις από χάκερς. Φανταστείτε ενώ οδηγείτε, κάποιος τρίτος να πάρει τον έλεγχο του οχήματος.

Στην καλύτερη περίπτωση κάποιος μπορεί να το κάνει απλά για πλάκα, αλλά σε ένα πιο δυσάρεστο σενάριο θα μπορούσε να σας οδηγήσει ένα απόμερο σημείο έτσι ώστε να κλέψει το αυτοκίνητο ή ότι άλλο έχετε.

Διαβάστε επίσης  Μαζικό "χακάρισμα" λογαριασμών στο Twitter για... χάρη του Ερντογάν

Ερευνητές ασφαλείας από το Keen Security Lab, ένα τμήμα της κινέζικης Tencent, δείχνουν πως μπορούν απομακρυσμένα να λάβουν τον έλεγχο του Tesla Model S. Οι χάκερς ήταν σε θέση να λάβουν τον έλεγχο του συστήματος infotainment, να ανοίξουν το πορτ-μπαγκάζ, να κλείσουν τους καθρέφτες ακόμη και να πατήσουν φρένο ενώ το όχημα βρίσκεται εν κινήσει.

Οι ερευνητές είχαν ήδη προειδοποιήσει την Tesla για το κενό ασφαλείας και συνεργάστηκαν για την διόρθωσή του, πριν προχωρήσουν στη δημοσιοποίηση. Μιλώντας στο The Verge, η Tesla ανέφερε ότι μέσα σε 10 μέρες αφού ενημερώθηκε για την ευπάθεια, έδωσε over-the-air software update (v7.1, 2.36.31) για να λύσει το πρόβλημα.

Δείτε το video:

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας