Η Ιαπωνία σχεδιάζει να κατασκευάσει τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο

japan-super-computer
Κοινοποιήστε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει τoν ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο, για να βοηθήσει τις βιομηχανίες της χώρας να πραγματοποιήσουν έρευνες που είναι ζωτικές για την ανάπτυξη και την επέκταση τους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, ο υπερυπολογιστής της χώρας θα στοιχίσει περίπου 173 εκατομμύρια δολάρια (19,5 δισεκατομμύρια γιέν), και σύμφωνα με πηγές, αναμένεται να είναι ικανός να πραγματοποιεί 130 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο (απόδοση 130 petaFLOPs).

Αυτό σημαίνει ότι o ACBI (AI Bridging Cloud Infrastructure) όπως είναι η κωδική ονομασία του νέου supercomputer θα είναι ταχύτερος από τον Κινέζικο Sunway TaihuLight (93 petaFLOPs).

Ο στόχος της Ιαπωνικής χώρας είναι να βοηθήσει την βιομηχανία της σε τομείς όπως η ρομποτική, η ιατρική, η πράσινη ενέργεια, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η ηλεκτρική ενέργεια και τα αυτόνομα οχήματα για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της αγοράς και στον ανταγωνισμό που προέρχεται από τις Νοτιοκορεάτικες και τις Κινέζικες εταιρείες (όπως αναφέραμε, η Κίνα διαθέτει τον ισχυρότερο υπερυπολογιστή στον κόσμο).

Διαβάστε επίσης  Η Toshiba λανσάρει το νέο Canvio for Desktop χωρητικότητας έως και 6 TB

Μηχανικοί θα κατασκευάσουν τον υπερυπολογιστή ACBI στο Εθνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Βιομηχανικών Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας και σύμφωνα με πληροφορίες το έργο θέλει να αναλάβει η Fujitsu, που βρίσκεται και πίσω από τον τωρινό ταχύτερο supercomputer της Ιαπωνίας, αλλά ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί οποιαδήποτε συμφωνία (στις 8 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών από εταιρείες).

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του, διάφορες εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν για να τον χρησιμοποιήσουν για τις έρευνες τους.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας