Κυκλοφόρησε το νέο Raspberry Pi 3 Model B+

Η εταιρεία Raspberry Pi ανακοίνωσε νέο μοντέλο, με το Raspberry Pi 3 Model B+ να αποτελεί τον διάδοχο του… Raspberry Pi 3 Model B που κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Κοινοποιήστε το

Το νέο Model B+ διαθέτει ελαφρώς ταχύτερο επεξεργαστή, και πιο συγκεκριμένα τον 64-bit Broadcom BCM2873B0 (Cortex-A53) που είναι τετραπύρηνος και με συχνότητα λειτουργίας 1,4GHz (200MHz αύξηση στη συχνότητα λειτουργίας).

Σύμφωνα με την εταιρεία, διακρίνεται για την καλύτερη θερμική διαχείριση ώστε να τρέχει με σταθερή, και υψηλή ταχύτητα για περισσότερη ώρα χωρίς να καταφεύγει συχνά σε “throttling”. Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις αφορούν στην δικτύωση με το B+ να διαθέτει WiFi 802.11ac dual-band –οπότε είναι ιδανικό για χρήση σε νεότερα δίκτυα 5GHz- αλλά και Bluetooth 4.2.

Διαβάστε επίσης  Ιδιαίτερα λεπτά LEDs θα σχηματίζουν… οθόνες στο δέρμα μας

Επίσης υποστηρίζεται Gigabit Ethernet μέσω USB2.0 –λόγω των περιορισμών του προτύπου USB δεν πρόκειται να “δείτε” ταχύτητες 1Gbps βεβαίως, ωστόσο το νέο μοντέλο τουλάχιστον είναι 3x ταχύτερο από το Model B. Έχει επίσης προστεθεί Power-over-Ethernet με ξεχωριστό PoE HAT, βελτιωμένο δίκτυο PXE και USB mass storage booting.

Το design του board είναι παρόμοιο με των προηγούμενων μοντέλων, οπότε και είναι συμβατό με cases και θήκες που έχουν κυκλοφορήσει. Το κόστος του Raspberry Pi 3 Model B+ στην ιστοσελίδα της εταιρείας είναι $35.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας