Τι είναι το BFF στο Facebook; Μια άλλη απάτη;

Κοινοποιήστε το

Τι είναι το BFF στο Facebook;

Πιθανόν αυτές τις ημέρες θα έχετε παρατηρήσει πως χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρήστες στο facebook, γράφουν την λέξη BFF ως σχόλιο σε αναρτήσεις του Facebook για να δουν τη μαγεία. Πολλοί χρήστες το έχουν δοκιμάσει για να ελέγξουν εάν λειτουργεί.

Η δημοσίευση ισχυρίζεται ότι εάν τα γράμματα BFF εμφανίζονται με πράσινο χρώμα, σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας είναι ασφαλής, αλλά αν δεν συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας κινδυνεύει να παραβιαστεί.

Δείτε μερικές αναρτήσεις

What BFF in Facebook

What BFF in Facebook

Διαβάστε επίσης  Snapchat: Το αγαπημένο social network των εφήβων

Γεγονός

Ναι είναι αλήθεια! Τα γράμματα BFF γίνονται πράσινα όταν πληκτρολογούνται επειδή έχουν επιλεγεί από το Facebook ως ένα «ειδικό» σχόλιο να παράγουν μια σύντομη οπτική κίνηση που εμφανίζεται στην οθόνη. Τα αρχικά BFF αντιπροσωπεύουν το “Best Friends Forever”  ή “Καλύτεροι φίλοι για πάντα” και η πληκτρολόγηση στο σχόλιο δείχνει δύο χέρια “ψηλά” [Όχι όμως κάθε φορά]. Αυτή η κινούμενη εικόνα θα ενεργοποιηθεί αν πληκτρολογήσετε bff ή bffs.

What BFF in Facebook

Υπάρχουν και άλλοι ειδικοί χαρακτήρες όπως το Congrats ή Congratulations ή Συγχαρητήρια που μετατρέπονται σε πορτοκαλί χρώμα και εμφανίζουν κάποια σύντομα οπτικά εφέ.

Οπότε αυτό, είναι ένα μεγάλο ψέμα;

Ναί! Η πληκτρολόγηση του “BFF” δεν μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν ο λογαριασμός σας είναι ασφαλής ή σε κίνδυνο. Αν έχετε κάποιο θέμα ασφαλείας με το λογαριασμό σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε την ενότητα ασφαλείας του λογαριασμού σας στο Facebook για την υποβολή παραπόνων. Δεν πρέπει να πιστεύετε σε αυτού του είδους φήμες. Μια καλύτερη επιλογή είναι να ελέγχετε συχνά την ασφάλεια του Facebook σας.

Γιατί το κάνει το Facebook;

Τελικός στόχος του Facebook είναι η διατήρηση του χρήστη στην πλατφόρμα . Το Facebook εξακολουθεί να προσθέτει αυτό του είδους λειτουργιών για να ευχαριστήσει τους χρήστες του. Ο λόγος είναι ότι η εταιρία διψά για το πολύτιμο προσωπικό σας περιεχόμενο (βλέπε σκάνδαλο της Cambridge Analytica) και θέλουν να είστε πολύ ευχαριστημένοι.

Ορισμένες σελίδες λοιπόν με την αφορμή αυτή, αποσκοπώντας σε λίγα παραπάνω κλικ ζητούν από τους χρήστες να σχολιάσουν από κάτω με τα γράμματα «BFF».

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας