«Έπεσε» το Kickass Torrents, συνελήφθη ο διαχειριστής του

Η λειτουργία μιας ακόμα ιστοσελίδας που φιλοξενούσε αρχεία torrent διακόπτεται από τις αρχές των ΗΠΑ.

Κοινοποιήστε το

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο φερόμενος ως ιδρυτής και βασικός διαχειριστής του γνωστού website διαμοιρασμού αρχείων Kickass Torrents συνελήφθη, ενώ του απαγγέλθηκαν και κατηγορίες.

Πρόκειται για τον υπήκοο Ουκρανίας Artem Vaulin, 30 ετών, τον οποίο συνέλαβαν οι πολωνικές αρχές. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ζητήσει την έκδοσή του, προκειμένου να δικαστεί στη χώρα για αδικήματα σχετικά με τις δραστηριότητες του Kickass Torrents. Ο Vaulin κατηγορείται συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και συνωμοσία με στόχο το ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος.

Διαβάστε επίσης  www.cyberalert.cy: Η νέα πηγή πληροφόρησης από την Αστυνομία για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το Kickass Torrents φαίνεται ότι έχει ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας, καθώς είναι αδύνατη η πρόσβαση στο website αυτή τη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ομοσπονδιακές πηγές, τα έσοδα της ιστοσελίδας από το διαφημιστικό περιεχόμενο που προέβαλε, ξεπερνούν τα $16 εκατομμύρια.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας