Πρόβλεψη ανόδου για την αγορά biometrics μέχρι το 2020

Κοινοποιήστε το

Η αγορά βιομετρικών αισθητήρων, ή αλλιώς biometrics, αναμένεται να κινηθεί ανοδικά έως και σε ρυθμό 60% ετησίως μέχρι και το 2020. 

Στην αγορά των biometrics ανήκουν οι αναγνώστες ίριδας, δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλες παρόμοιες συσκευές. Ειδικά στο κομμάτι των smartphones, όπως εκτιμά το Android Headlines, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται να δούμε να παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο χωρίς να έχει κάποιον αισθητήρα biometrics ενσωματωμένο.

Η τάση που επικρατεί στα smartphones είναι οι ανάλογοι αισθητήρες να γίνονται ολοένα και πιο μικροί και ικανοί να αναλάβουν πιο πολλές λειτουργίες. H αγορά biometrics υπολογίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασε σε αξία τα 156 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του 2014. Οι εκτιμήσεις για το 2018 μιλούν για συνολική αξία της εν λόγω αγοράς που θα φτάσει τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια.

biometrics

Μόνο η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να σημειώνει άνοδο της τάξης του 10.8% ετησίως, ενώ περίπου 4,8 δισεκατομμύρια συσκευές αναμένεται να έχουν κάποιο στοιχείο εξοπλισμού biometrics μέχρι και το 2020. Η αγορά των εφαρμογών που υποστηρίζουν τα biometrics αναμένεται να γνωρίσει και εκείνη σχετική άνοδο, αφού εκτιμάται ότι θα σημειωθούν 5,4 δισεκατομμύρια downloads μέχρι και το 2020.

Σταδιακά η βιομετρική τεχνολογία αναμένεται να μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στην καθημερινότητα όλων μας.

Πηγή pestaola.gr

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας