Τα tablets με αποσπώμενο πληκτρολόγιο σωσίβιο για όλη την αγορά

Κοινοποιήστε το

Συσκευές όπως το Surface Pro και το iPad Pro, δηλαδή ταμπλέτες με αποσπώμενο πληκτρολόγιο, είναι αυτές που έχουν αποτρέψει την κατάρρευση της αγοράς των tablets.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της IDC, κατά το δ’ τρίμηνο του 2015, πουλήθηκαν πάνω από 14 εκατομμύρια tablets στη Δυτική Ευρώπη, εμφανίζοντας μείωση 10% σε σχέση με ένα χρόνο πριν όπου είχαν πουληθεί 15,6 εκατομμύρια συσκευές.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι η αξία της αγοράς μειώθηκε μόλις κατά 1,8% λόγω της μεταστροφής επιχειρήσεων και απλών καταναλωτών σε περισσότερο ακριβές συσκευές με αποσπώμενο πληκτρολόγιο.

Για το δ’ τρίμηνο του 2015 η IDC κατέγραψε την παράδοση 2,6 εκατομμυρίων tablets με αποσπώμενο πληκτρολόγιο, έναντι μόλις 800.000 την περασμένη χρονιά. Συνολικά, αυτή η κατηγορία συσκευών αντιπροσωπεύει το 20% της ευρύτερης αγοράς tablets.

Apple-iPad-Pro

Επιπλέον, η εταιρεία ερευνών σημειώνει ότι η άνοδος των συσκευών tablets με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και λειτουργικό σύστημα Windows είναι αντιστρόφως ανάλογη της πτώσης των πωλήσεων στον τομέα των φορητών υπολογιστών, τουλάχιστον για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης.

Οι αναλυτές της IDC επισημαίνουν ότι όσο τα tablets με αποσπώμενο πληκτρολόγιο αποκτούν πιο ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, τόσο πιο «ελκυστικά» γίνονται για χρήση από επαγγελματίες και επιχειρήσεις ικανοποιώντας την ανάγκη για φορητότητα και αντικατάσταση των υφιστάμενων laptops.

Ειδικότερα η υιοθέτηση του λειτουργικού συστήματος Windows 10 και οι επεξεργαστές νέας γενιάς ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση των μεριδίων αγοράς, καθώς θα καλύπτονται πλέον με καλύτερο τρόπο απαιτήσεις ασφαλείας, κόστους και διαχείρισης εφαρμογών.

idc-tablets-chart

Σε επίπεδο κατασκευαστών, η Microsoft υπήρξε ηγέτης για το 2015 στα συστήματα με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και μόνο κατά το δ’ τρίμηνο μπόρεσε η Apple με το iPad Pro να «κλέψει» ένα καλό μερίδιο αγοράς. Οι αναλυτές της IDC προβλέπουν πλέον αύξηση διαθεσιμότητας των πιο οικονομικά προσιτών μοντέλων με αποσπώμενο πληκτρολόγιο ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις μεγαλύτερων τμημάτων της αγοράς.

Πηγή pestaola.gr

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας