Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής ECDL σε μαθητές σχολείων

techblogcy-ecdl-cyprus
Κοινοποιήστε το

Παρουσιάστηκε το πρωί από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών αλλά και από τον ψηφιακό πρωταθλητή Κύπρου Στέλιο Χειμώνα το δωρεάν πρόγραμμα πιστοποίησης ECDL που θα αρχίσει προαιρετικά και στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ανέλαβαν δράση οι αρμόδιοι για βελτίωση των δεξιοτήτων των Κυπρίων στην πληροφορική.

Το πρωί παρουσιάστηκε το δωρεάν πρόγραμμα πιστοποίησης ECDL, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά σε μαθητές, εθνοφρουρούς, ανέργους και σε άτομα με αναπηρία να βελτιώσουν και να πιστοποιήσουν τις ψηφιακές δεξιότητες τους, αφού σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2016, το 26 τοις εκατό του πληθυσμού στην Κύπρο δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο και μόνο το 43 τοις εκατό του πληθυσμού διαθέτει βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Διαβάστε επίσης  Ανοίγει η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla εργοστάσιο στην Κύπρο;

Ο κ Καδής δήλωσε πως «περιλαμβάνεται ως μέτρο προώθησης του ψηφιακού αλφαβητισμού στην ψηφιακή στρατηγική της Κύπρου. Είναι αναγνωρισμένο πρότυπο σε 140 χώρες . Γίνεται αποδεκτό στην Κύπρο στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.»

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, είναι επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να αναλάβει δράση μετά την αρνητική βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ Δημητριάδης ανέφερε πως «είναι μία συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ακαδημαϊκού τομέα / να έρθουμε να προχωρήσουμε με το ECDL που αφορά το θέμα της πιστοποιήσεις της απόκτησης δηλαδή ενός πιστοποιητικού το οποίο προσφέρεται μέσω του κυπριακού συνδέσμου πληροφορικής».

Ο ψηφιακός πρωταθλητής Κύπρου και γενικός διευθυντής του Υπουργείου ενέργειας Στέλιος Χειμώνας ανέφερε πως οι ψηφιακές γνώσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την απασχόληση.

Ο κ Χειμώνας ανέφερε από την πλευρά του ότι «Υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη μέχρι το 2020 θα υπάρχει έλλειψη μέχρι και 825 χιλιάδες εργαζομένων στον τομέα των επικοινωνιών και της πληροφορικής.

Όπως ανέφερε ο κύριος Χειμώνας έρευνα που έγινε μαζί με το κέντρο παραγωγικότητας κατέδειξε όπως το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι οι αριθμοί αλλά οι δεξιότητες .

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας