Τεχνολογία της Intel στο μελλοντικό Apple iPhone 7;

Κοινοποιήστε το

Το iPhone 7 ενδεχομένως θα είναι σε θέση να προσφέρει την ταχύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα smartphones της εταιρείας, χάρη στην ενσωμάτωση τεχνολογίας της Intel.

Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας CLSA, την οποία αποκάλυψε η ινδική ιστοσελίδα NDTV, η Intel έχει ήδη εξασφαλίσει την προμήθεια του 40% των modem LTE που θα ενσωματωθούν στην επόμενη ναυαρχίδα της Apple.

Προφανώς, το δημοσίευμα αναφέρεται στο XMM 7360 LTE της Intel το οποίο είναι σε θέση να προσφέρει ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο LTE Cat. 10, κάτι που μεταφράζεται σε ταχύτητα download στα 450Mbps και upload στα 100Mbps.

Συγκριτικά, οι συσκευές της σειράς iPhone 6s υποστηρίζουν πρόσβαση σε δίκτυα LTE Advance που εγγυάται την ταχύτητα download στα 300Mbps. Σύμφωνα με το BGR οι Samsung, LG και HTC ήδη προσφέρουν συσκευές που προσφέρουν θεωρητικό download στα 450Mbps έως και 600Mbps, μέσω δικτύου LTE.

Στις συσκευές που αναφέρεται η ιστοσελίδα ότι επιτυγχάνουν τις επίμαχες επιδόσεις περιλαμβάνονται τα Galaxy S7, Galaxy S6, Galaxy Note 5, LG G4, LG G5 και HTC One M9. Αν και η ονομαστική ταχύτητα πρόσβασης με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα απέχει σημαντικά εντούτοις η ύπαρξη ταχύτερου modem είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων.

Διαβάστε επίσης  Apple και Facebook βοήθησαν στο κλείσιμο του Kickass Torrents

Η φήμη για χρήση του modem Intel 7360 LTE είχε ξεκινήσει να «ακούγεται» από πέρυσι, αλλά στα πλαίσια της προσπάθειας της Apple να απαγκιστρωθεί από την Qualcomm, που είναι τα τελευταία τρία χρόνια ο αποκλειστικός προμηθευτής LTE modem της εταιρείας. Στην ανάλυση της CLSA αναφέρεται ότι η Apple δεν σχεδιάζει να αποκόψει τους δεσμούς της με την Qualcomm αλλά να «μοιράσει την πίτα» έως το έτος 2017.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MacRumors ενδέχεται η Apple να έρθει σε συμφωνία με την Intel ώστε η τελευταία να αναλάβει την κατασκευή ενός LTE modem που θα ενσωματωθεί στα A-series SoC και θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά smartphones της εταιρείας.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας