Άμστερνταμ: Το πρώτο VR σινεμά στον κόσμο

Κοινοποιήστε το

Τα Virtual Reality headsets (VR) πρόκειται τα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε video, ταινίες, αλλά και το gaming. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπαίνει γα τα καλά στη ζωή μας και το Άμστερνταμ γίνεται η πρώτη πόλη στον κόσμο που αποκτά VR σινεμά.

Το συγκεκριμένο σινεμά αποκαλείται απλά The Virtual Reality Cinema και ανήκει στην Samhoud Media, η ίδια εταιρεία που έχει στήσει στο παρελθόν ίδιου τύπου προσωρινά σινεμά σε πόλεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας. Μόνο που αυτή τη φορά το Virtual Reality Cinema, θα είναι μόνιμο στο Άμστερνταμ.

Ολόκληρο το σινεμά είναι αφιερωμένο σε 360-degree video και φυσικά απουσιάζει η μεγάλη οθόνη που έχουμε συνηθίσει σε «παραδοσιακά» σινεμά. Ακόμη, απουσιάζουν οι κλασικές σειρές με τις θέσεις των θεατών και έχουν αντικατασταθεί από καρέκλες που περιστρέφονται 360 μοίρες.

Διαβάστε επίσης  Compute Module: Έρχεται το Micro Raspberry Pi 3

Χρησιμοποιούνται Samsung Gear VR headsets, Samsung Galaxy S6 smartphones και Sennheiser ακουστικά. Η αίθουσα χωρά μόνο 50 άτομα τη φορά και οι ταινίες είναι 30λεπτες. Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε προβολή είναι 12.5 ευρώ, δεν είναι ιδιαίτερα φθηνή για μια ταινία 30 λεπτών, αλλά είναι μια διαφορετική εμπειρία.

Η εταιρεία σχεδιάζει την δημιουργία ανάλογων αιθουσών σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο και Μαδρίτη.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας