Σε 8Κ αναμετάδοση οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ της Ιαπωνίας δοκιμάζει νέες τηλεοπτικές τεχνολογίες σε 8Κ.

Κοινοποιήστε το

Στην πρώτη αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος 8Κ προχώρησε το δημόσιο δίκτυο ΝΗΚ της Ιαπωνίας. Με ανάλυση 7680×4320, το συγκεκριμένο πρότυπο αποδίδει 16 φορές περισσότερη λεπτομέρεια από το απλό σήμα HD.

Η τεχνολογία θα δοκιμάζεται κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών και από τις 6 Αυγούστου θα αξιοποιείται για την αναμετάδοση ορισμένων τμημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα λάβουν χώρα στο Ρίο της Βραζιλίας. Προκειμένου να καταγράψει τα δρώμενα στην κατάλληλη ανάλυση, το ΝΗΚ έχει αναπτύξει και ειδικές κάμερες 8Κ.

Διαβάστε επίσης  Νέο Trailer για το La Casa De Papel 3 και ημερομηνία κυκλοφορίας

Βέβαια, επειδή ελάχιστοι στον πλανήτη έχουν στην κατοχή τους τηλεοράσεις 8Κ (σ.σ. το κόστος μιας τέτοιας μπορεί να ξεπεράσει τα $150.000), ενώ ούτε ο απαραίτητος εξοπλισμός για να ληφθεί το σήμα 8Κ διατίθεται στο εμπόριο, το ΝΗΚ έχει διαμορφώσει κατάλληλα δύο κινηματογραφικές αίθουσες, μια στο Τόκιο και μια στην Οσάκα, για τις δοκιμαστικές προβολές.

Οι κάμερες 8Κ του ΝΗΚ υπάρχουν ήδη από το 2010.

Η πειραματική αναμετάδοση του ΝΗΚ θα γίνει μέσω δορυφόρου. Σύντομα θα είναι πάντως εφικτή η και η επίγεια ψηφιακή μετάδοση σήματος 8Κ, καθώς και η προσαρμογή της τεχνολογίας στην καλωδιακή τηλεόραση. Στόχος του ΝΗΚ είναι να υπάρχει αυτή η δυνατότητα έως το 2020, τότε δηλαδή που θα πραγματοποιηθούν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας