Γεγονός ο πρώτος φωτεινός σηματοδότης για… χρήστες smartphones

Φαίνεται ότι στο μέλλον θα αρχίσουμε να βλέπουμε σε περισσότερους δρόμους τέτοια συστήματα.

Κοινοποιήστε το

Πριν από μερικούς μήνες γράψαμε ότι η εταιρεία Büro North πρότεινε την χρήση ειδικών φωτεινών σηματοδοτών, που θα τοποθετούνται στα πεζοδρόμια, έτσι ώστε να είναι ορατοί σε όσους είναι… κολλημένοι στο κινητό.

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγοι μήνες από τότε και η πρώτη υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας αποτελεί πλέον πραγματικότητα, αφού η πόλη Bodegraven της Ολλανδίας τοποθέτησε ήδη -πιλοτικά- ένα τέτοιο σύστημα σε διάβαση πεζών.

Παρά την… ανορθόδοξη τοποθέτησή τους στα πεζοδρόμια, οι συγκεκριμένοι φωτεινοί σηματοδότες λειτουργούν ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς: το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι είναι ασφαλές να διασχίσει κάποιος το δρόμο, ενώ το κόκκινο ότι πρέπει να σταματήσει.

Οι σηματοδότες κατασκευάζονται από την τοπική εταιρεία HIG Traffic Systems, που ελπίζει ότι σύντομα και άλλες πόλεις θα θελήσουν να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν τέτοια συστήματα στις διαβάσεις πεζών τους.

Έχετε κάτι να προσθέσετε  σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

 

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας