Η Apple θα καταβάλει $450 εκατομμύρια αφού κρίθηκε ένοχη για συνωμοσία στην υπόθεση price-fixing των e-books

Κοινοποιήστε το

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει την έφεση που έχει υποβάλει η Apple κατά της απόφασης ότι συνωμότησε με πέντε εκδοτικούς οργανισμούς για να αυξήσουν τις τιμές των e-books και που την υποχρεώνει να πληρώσει $450 εκατομμύρια, ως μέρος του διακανονισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου να μην εκδικάσει την υπόθεση επομένως αφήνει τα πράγματα όπως είχαν μείνει από τον Ιούνιο του 2015, με αποτέλεσμα να ισχύει η απόφαση του 2ου Εφετείου της Ν. Υόρκης των ΗΠΑ, που βρήκε την Apple ένοχη για συμμετοχή σε συνωμοσία που παραβιάζει την ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

 

Η Apple, στην αναφορά της, ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να εκδικάσει την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του 2ου Εφετείου της Ν. Υόρκης θα δημιουργήσει προηγούμενο, που θα εμποδίσει την καινοτομία και την ανάληψη ρίσκων από τις εταιρείες.

Διαβάστε επίσης  Στην Αυστρία η πρώτη bitcoin τράπεζα

Να σημειώσουμε, ότι η απόφαση του Εφετείου, ακολούθησε της πρωτόδικης απόφασης το 2013, όταν η Δικαστής Denise Cote, μετά από μία δίκη χωρίς ενόρκους κατέληξε στην απόφαση ότι η Apple είχε τον κεντρικό ρόλο σε μία συνωμοσία με εκδότες με στόχο την εξάλειψη του ανταγωνισμού στο λιανεμπόριο και την αύξηση των τιμών στα e-books.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είπε ότι το σύστημα, προκάλεσε την αύξηση των τιμών στα $12,99 και $14,99 από τα $9,99 που χρέωνε προηγουμένως η Amazon.com που είχε και την ηγετική θέση στην αγορά.

Όσον αφορά στην υπόθεση, να θυμίσουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε την Apple ότι ήρθε σε συνεννόηση με πέντε εκδότες την περίοδο που ο γίγαντας της Silicon Valley ανακοίνωσε το iPad στις αρχές του 2010, και επιδίωξε να σπάσει την κυριαρχία της Amazon στην αγορά του ψηφιακού βιβλίου.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας