Παραβιάστηκε η υπηρεσία “mining renting” NiceHash. Έκλεψαν πάνω από $60 εκατομμύρια σε Bitcoins

bitcoin nicehash hacked
Κοινοποιήστε το

Η υπηρεσία mining NiceHash παραβιάστηκε με αποτέλεσμα να κλαπούν περισσότερα από $60 εκατομμύρια σε Bitcoins, και όπως είναι κατανοητό πολλοί είναι θυμωμένοι και εξαγριωμένοι και δικαιολογημένα.

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών, τα κεφάλαια (4.736,4281 Bitcoins, σημερινής αξίας μεγαλύτερης των $68 εκατομμυρίων) μεταφέρθηκαν από τις δικές τους εσωτερικές NiceHash Bitcoin διευθύνσεις σε μία μοναδική διεύθυνση Bitcoin που ελέγχεται από μία άγνωστη ομάδα.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στο Reddit λέγοντας: “Δυστυχώς, είχαμε μία παραβίαση ασφαλείας που περιλαμβάνει την ιστοσελίδα NiceHash. Αυτή τη στιγμή διερευνούμε τη φύση του συμβάντος και ως εκ τούτου διακόπτουμε όλες τις εργασίες για τις επόμενες 24 ώρες.

Διαβάστε επίσης  WarGaming: Προσελκύει εργαζόμενους να μετακομίσουν στην Κύπρο

Το πλέον σημαντικό είναι ότι το σύστημά πληρωμών μας παραβιάστηκε και το περιεχόμενο του NiceHash Bitcoin wallet εκλάπη.

Προσπαθούμε να επαληθεύσουμε τον ακριβή αριθμό των Bitcoins που εκλάπησαν. Είναι σαφές ότι πρόκειται για θέμα βαθιάς ανησυχίας και εργαζόμαστε σκληρά για να το τακτοποιήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Εκτός από τη διεξαγωγή της δικής μας έρευνας, το περιστατικό αναφέρθηκε στις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου και συνεργαζόμαστε μαζί τους”.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η εταιρεία προφανώς σκοπεύει να συνεχίσει τη λειτουργία της, αν και είναι αβέβαιο πώς θα διατηρήσουν τους χρήστες τους μετά από μία παραβίαση τέτοιου μεγέθους.
Η εταιρεία NiceHash ανακοίνωσε: “Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στην αποκατάσταση της υπηρεσίας NiceHash με τα υψηλότερα μέτρα ασφαλείας το συντομότερο δυνατόν … …”την ώρα που το σύνολο των συμβάντων δεν είναι ακόμα γνωστό, συνιστούμε, ως προφύλαξη, να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Λυπούμαστε πραγματικά για την ταλαιπωρία σας και για αυτό δεσμεύουμε κάθε πόρο για την επίλυση αυτού του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν”.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η εταιρεία NiceHash δεν είναι ένα “mining pool” υπό τη γνωστή έννοια του όρου, αλλά περισσότερο μία ιστοσελίδα που επιτρέπει σε ιδιοκτήτες εξοπλισμού mining να νοιάζουν το hashpower τους σε αγοραστές. Πρόκειται για μία υπηρεσία ενοικίασης εξοπλισμού για “cryptocurrency mining”.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας