Γυναίκα μηνύει τους γονείς της για αναρτήσεις ντροπιαστικών φωτογραφιών στο Facebook

woman-sues-parents-embarrassing-childhood-facebook-photos-techblogcy
Κοινοποιήστε το

Αναμφισβήτητα, πολλοί γονείς το… παρακάνουν, και δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους στο facebook. Είναι κατανοητό να ανεβάζεις μία ωραία οικογενειακή φωτογραφία από την επίσκεψη σε ένα μουσείο ή δίπλα σε ένα αξιοθέατο, αλλά να ανεβάζεις φωτογραφίες των παιδιών σου ενώ κάνουν μπάνιο ή είναι στην τουαλέτα είναι παρατραβηγμένο. Ενδεχομένως 15 χρόνια μετά, θα χρειαστεί να απαντήσεις σε αρκετές ερωτήσεις του παιδιού σου.

Ίσως λοιπόν από μία άποψη να είναι και κατανοητό που μία γυναίκα 18 ετών από την Carinthia, στην Αυστρία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίων των γονιών της, ώστε να “κατεβάσουν” όλες τις ντροπιαστικές φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει στο Facebook από την παιδική της ηλικία.

Διαβάστε επίσης  Σε ποια ηλικία έγιναν εκατομμυριούχοι οι σημερινοί δισεκατομμυριούχοι;

“Δεν γνώριζαν από ντροπή και από όρια” δήλωσε σε μία τοπική εφημερίδα στην Αγγλία. “Δεν τους ένοιαζε αν ήταν μία φωτογραφία μου που κάθομαι στην τουαλέτα ή αν βρίσκομαι γυμνή ξαπλωμένη στην κούνια μου – κάθε σκηνή φωτογραφιζόταν και στην συνέχεια δημοσιοποιείτο”. Η γυναίκα, που ήθελε να παραμείνει ανώνυμη, ζήτησε πολλές φορές από τους γονείς της να κατεβάσουν τις σχεδόν 500 φωτογραφίες της, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. “Κουράστηκα να μην με παίρνουν στα σοβαρά οι γονείς μου” δήλωσε. Λογικά, η μήνυση θα βοηθήσει να την πάρουν στα σοβαρά. Ο δικηγόρος της γυναίκας Michael Rami πιστεύει ότι μπορεί να αποδείξει ότι οι φωτογραφίες παραβιάζουν το δικαίωμα της στην ιδιωτικότητα.

Ορισμένες χώρες έχουν την κατάλληλη νομοθεσία. Για παράδειγμα η παραβίαση της ιδιωτικότητας των παιδιών σας στην Γαλλία ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα την φυλάκιση σας.

Ο πατέρας της γυναίκας πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να μοιράζεται τις φωτογραφίες, επειδή ήταν αυτός που πραγματοποίησε τις λήψεις, κάτι που δεν μας φαίνεται ότι στέκει και πολύ νομικά, ωστόσο δεν είμαστε και δικηγόροι. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Για να δούμε…

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας