Απάτη στην Κύπρο με ψάρεμα κωδικών για προφίλ και σελίδες από δήθεν “Ασφάλεια Facebook”

Κοινοποιήστε το

Στην Κύπρο εδώ και μερικές ημέρες έχει παρατηρηθεί  πως hackers δημιουργούν ψεύτικα προφίλ και σελίδες στο facebook, με σκοπό να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα από ανυποψίαστους χρήστες διαδικτύου (phishing) .

Διαβάστε επίσης  Οι Έλληνες Anonymous έκαναν επίθεση στην Τουρκία

Το κόλπο είναι τόσο καλά στημένο που και ο πιο έμπειρος χρήστης μπορεί να την πατήσει. Το μήνυμα εμφανίζεται συνήθως σε σελίδες που είστε διαχειριστής  και γράφει ότι κάποιος σας έκανε report και σας παροτρύνει να πατήσετε σε σύνδεσμο ανακατεύθυνσης, επισημαίνοντας πως αν δεν προχωρήσετε με επιβεβαίωση κωδικών ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί.

fake-facebook-pages(3)
Παράδειγμα ψεύτικου μηνύματος ασφάλειας facebook

Παίρνοντας στην κατοχή τους, τους κωδικούς πρόσβασης σας έχουν τον πλήρη έλεγχο όχι μόνο στις σελίδες που διαχειρίζεστε, αλλά και όλου το προφίλ σας.

fake-facebook-pages(2)
Αν και οπτικά το όλο μήνυμα είναι αρκετά πειστικό, είναι ψεύτικο. Πατώντας στον σύνδεσμο θα βγείτε σε σελίδα εκτός facebook

Με αυτό τον τρόπο υποκλέπτουν προσωπικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών του facebook με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των ιδίων από το προφίλ τους και τις σελίδες που διαχειρίζονται με ότι αυτό έχει συνεπακόλουθο..  Παρακαλείτε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό από τέτοιου είδους κομπίνες.

Τρόποι να προστατευτείτε:

  • Ποτέ μη δίνετε τους κωδικούς σας τόσο εύκολα σε ότι σας ζητηθεί.

4-ways-crack-facebook-password-and-protect-yourself-from-them.w654

  • Πάντα να ελέγχετε αν η διεύθυνση(url) στο πλαίσιο διεύθυνσης είναι η σωστή.
  • Αν δείτε κάτι ασυνήθιστο υπάρχει επιλογή για μπλοκάρισμα του συγκεκριμένου χρήστη και αναφορά.
  • Ελέγξτε την πηγή που σας έστειλε το μήνυμα, αν δείτε οτιδήποτε ύποπτο μην προχωρήσετε.

fake-facebook-pages(4)

 

 

 

 

 

 

 

  • Μη χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς παντού.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας