Ρεκόρ για το Range Rover Evoque

Το μοντέλο με τον ταχύτερο ρυθμό πωλήσεων στην ιστορία της Land Rover

Κοινοποιήστε το

Το Range Rover Evoque είναι το μοντέλο με τον ταχύτερο ρυθμό πωλήσεων στην ιστορία της Land Rover. Και αυτό αφού η παραγωγή του έφτασε τις 500.000 μονάδες σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Για το λόγο αυτό η βρετανική μάρκα το γιόρτασε με μία λιτή τελετή στο εργοστάσιο του Χέιλγουντ.

Ένα εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και κατασκευάζει ένα αυτοκίνητο κάθε 80 δευτερόλεπτα! Η επιτυχία του αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη, καθώς μόλις πρόσφατα προστέθηκε και το μοντέλο με το convertible αμάξωμα δίπλα στο 5θυρο και το coupe. Παράλληλα, η προσθήκη των κινητήρων diesel της οικογένειας Ingenium επιτρέπει στο Evoque να γίνει το πιο οικονομικό μοντέλο της Land Rover.

Διαβάστε επίσης  Πτώση ρεκόρ για το μερίδιο αγοράς της Samsung το τρίτο τρίμηνο

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: “Πρόκειται για ένα μοντέλο που όταν παρουσιάστηκε έφερε την επανάσταση στην κατηγορία των SUV. Φιλικό προς το περιβάλλον, με αισθητά μικρότερες διαστάσεις από τα Range Rover και εφοδιασμένο τόσο με τετρακίνητες όσο και δικίνητες εκδόσεις. Το βρετανικό μοντέλο αποτελεί την εξέλιξη του πρωτότυπου LRX που έκανε την πρώτη παγκόσμια παρουσία του στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στις αρχές του 2008. Εκεί φάνηκε και η διάθεση της βρετανικής φίρμας να προχωρήσει στη δημιουργία ενός συμπαγών διαστάσεων SUV, το οποίο έμελλε να  αναλάβει το ρόλο του εμπορικού πρωταγωνιστή για την εταιρεία. Η παραγωγή ξεκίνησε το 2011 και ένα χρόνο αργότερα έφθασε τις 100.000 μονάδες”.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που μπορεί να κινηθεί με ιδιαίτερη άνεση μέσα στην πόλη αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεχνά τις εκτός δρόμου καταβολές της εταιρείας! Τα διάφορα συστήματα – σήμα κατατεθέν του εργοστασίου – δίδουν τη δυνατότητα στο μοντέλο να κινηθεί με χαρακτηριστική άνεση σε κάθε οδόστρωμα.

Καταληκτικά αναφέρεται: “Πρόσφατα στη γκάμα προστέθηκε και το πρώτο ανοικτό μοντέλο στην 45χρονη ιστορία της Range Rover. Αυτό δεν ήταν άλλο από το ανοιχτό Evoque που παρουσιάστηκε από τη Land Rover σαν το κορυφαίο πολυτελές κάμπριο SUV στον κόσμο. Έχει δεχθεί διάφορες ενισχύσεις στο αμάξωμα εν απουσία της κανονικής σκληρής οροφής η οποία είναι υφασμάτινη με πολλαπλές στρώσεις και κρύσταλλο για τον πίσω ανεμοθώρακα. Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας υπάρχουν και αυτόματα roll-bars που, σε περίπτωση ανατροπής, αναπτύσσονται σε 90 msec. To μοντέλο βρίσκεται ήδη στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα”.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια πιο κάτω

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας