Συνελήφθη ο leaker του “The Revenant”. Αντιμετωπίζει τριετή ποινή φυλάκισης

Κοινοποιήστε το

Το FBI ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον William Kyle Morarity, κάτοικο Καλιφόρνιας, ο οποίος διέρρευσε τις ταινίες The Revenant και The Peanuts Movie, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Από τότε που διέρρευσε το The Revenant σε πειρατικές ιστοσελίδες, έχει “κατέβει” περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές σε δίκτυα p2p, κάτι που έχει κοστίσει στην Fox τουλάχιστον $1,12 εκατομμύρια (με βάση τις εκτιμώμενες απώλειες box office και με την υπόθεση ότι το 40% των ανθρώπων που κατέβασαν πειρατικά την ταινία αγόρασαν ένα εισιτήριο για να την δουν και σε κινηματογραφική αίθουσα).

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο William Kyle Morarity έκανε αντίγραφα των ταινιών στις 16 Δεκεμβρίου ή και νωρίτερα σε ένα USB flash drive το οποίο πήρε στο σπίτι του. Οι δύο ταινίες ήταν αποθηκευμένες σε δίσκους και βρίσκονταν στον χώρο εργασίας του (δίσκοι αποστέλλονται στα μέλη της κριτικής επιτροπής της Ακαδημίας για τα Όσκαρ). Στις 17 Δεκεμβρίου, ο Morarity χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο “clutchit” ανέβασε τις ταινίες σε μία invite-only ιστοσελίδα p2p με την ονομασία “Pass the Popcorn”.

Διαβάστε επίσης  Game of thrones 6ος κύκλος, πίσω από τις κάμερες

Επίσης διευκρινίζεται, ότι ο Morarity τοποθέτησε τα αρχεία των ταινιών σε ένα shared φάκελο στον υπολογιστή του, επιτρέποντας σε άλλους να κατεβάσουν τα αρχεία χρησιμοποιώντας λογισμικό file-sharing.

 

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, με ποιον τρόπο οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του, ωστόσο το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε για να ανεβάσει τις ταινίες συνδέεται με το πραγματικό του όνομα. Ενδεχομένως να μπορούσε να εντοπιστεί και μέσω τις διεύθυνσης IP του, αν βεβαίως δεν είχε χρησιμοποιήσει VPN (Virtual Private Network).

 

O William Kyle Morarity ομολόγησε την ενοχή του για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Η μέγιστη ποινή που αντιμετωπίζει τώρα, είναι η τριετής κάθειρξη.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο;Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας