Ψηλότερος κατά 5 εκατοστά γύρισε από το διάστημα ο Αμερικανός αστροναύτης

Οι ειδικοί της ΝΑSA εξηγούν το γιατί

Κοινοποιήστε το
Ψηλότερος κατά 5 εκατοστά επέστρεψε από το διάστημα, μετά από παραμονή 340 ημερών, ο Αμερικανός αστροναύτης Scott Kelly.
 
Η αύξηση του ύψους του αποδίδεται στην έλλειψη βαρύτητας που δεν συμπιέζει προς τα κάτω τη σπονδυλική στήλη και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και επιβεβαιώθηκε από τον Jeff Williams της NASA, στο CNN.
Πάντως ο επιστήμονας της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι ο Κέλι θα «μαζέψει» και πάλι, καθώς το ύψος που πήρε θα είναι προσωρινό. Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ κάνει ευρύτερες μελέτες πάνω στο σώμα του Κέλι και κατά την παραμονή του στο διαστημικό σταθμό μελετούσε τον τρόπο που κινούνται τα υγρά του σώματος.
Διαβάστε επίσης  Gorilla Glass 5: ακόμα πιο ανθεκτικό γυαλί από την Corning
Παράλληλα είχε υπό μελέτη και τον δίδυμο αδελφό του Κέλι στη Γη και έτσι τώρα θα συγκρίνει τις αντιδράσεις των σωμάτων των δύο αδελφών για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό μελλοντικών αποστολών πέρα από τη χαμηλή γήινη τροχιά.
Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.
About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας