Οι Sony και Panasonic συνεργάζονται για να φέρουν στην αγορά τηλεοράσεις 8K μέχρι το 2020

Κοινοποιήστε το

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK δήλωσε πρόσφατα ότι θα μεταδώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 σε ανάλυση 8K (Super Hi-Vision) παρόλο που απέχουμε μόλις τέσσερα χρόνια από το μεγάλο γεγονός και στην αγορά έχει κυκλοφορήσει… μία οθόνη 8K.

Πάντως, το Ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία και σύμφωνα με την Ιαπωνική εφημερίδα Nikkei θα συνεργαστεί με τις εταιρείες Sony και Panasonic για την ανάπτυξη της απαραίτητης τεχνολογίας ώστε να κυκλοφορήσουν περισσότερες τηλεοράσεις στην αγορά μέχρι τότε. Το video σε ανάλυση 8K απαιτεί τέσσερις φορές το bandwidth που απαιτεί το video 4K, οπότε οι εταιρείες θα πρέπει να αναπτύξουν επίσης νέες τεχνολογίες συμπίεσης και ροής περιεχομένου.

 

Οι εταιρείες Sony και Panasonic επίσης, που κατασκευάζουν και επαγγελματικό εξοπλισμό για τηλεοπτικά δίκτυα και κινηματογραφιστές, θα βοηθήσουν το NHK με την ανάπτυξη των απαραίτητων καμερών και άλλων προϊόντων broadcasting. Για τους καταναλωτές, η μετάβαση στο 8K σημαίνει εικόνα σε τόσο υψηλή ανάλυση που θα ονειρεύονταν οι περισσότεροι σημερινοί κινηματογράφοι. Βεβαίως, το περιεχόμενο 4K είναι περιορισμένο, και το 8K σχεδόν… ανύπαρκτο, οπότε η μετάβαση στην υψηλότερη ανάλυση είναι μεγάλο στοίχημα και μάλλον θα δυσκολευτούν να “το πουλήσουν” στον κόσμο από τόσο νωρίς.

Διαβάστε επίσης  "The X-files" η επιστροφή στη μικρή οθόνη για 6 συναρπαστικά επεισόδια

Η δημόσια Ιαπωνική ραδιοτηλεόραση NHK μετέδωσε εικόνα –έστω και περιορισμένα- σε ανάλυση 8Κ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Από την στιγμή που μόνο μία εταιρεία πουλάει αυτή την στιγμή τηλεόραση ανάλυσης 8K (ένα μοντέλο 85 ιντσών της Sharp, αξίας 130 χιλιάδων δολαρίων), ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε κόσμος να δει το συγκεκριμένο περιεχόμενο ήταν σε δημόσιες οθόνες που είχαν στηθεί.

 

Οι Sony και Panasonic σκοπεύουν να ξεκινήσουν την πώληση τηλεοράσεων 8K πάνω στην ώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Δημιουργώντας μία Ιαπωνική κοινοπραξία, ελπίζουν να αποκτήσουν την παλαιά αίγλη καθώς και το μερίδιο αγοράς που έχασαν από ανταγωνιστές όπως οι Samsung, LG, TCL και Vizio στην αγορά 4K.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας