Χάκερς στην Ιαπωνία έκλεψαν $12.7 εκατομμύρια από ATMs σε λιγότερο από δύο ώρες

Κοινοποιήστε το

Χάκερς κατάφεραν στην Ιαπωνία να “σηκώσουν” 12.7 εκατομμύρια δολάρια από ATMs μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες, αποτέλεσμα μίας εξαιρετικά συντονισμένης επιχείρησης, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως η πληροφορία (τα τραπεζικά δεδομένα στην προκειμένη περίπτωση) είναι “δύναμη”.

Αν και η έρευνα των ιαπωνικών αρχών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, εκτιμάται ότι οι δράστες πραγματοποίησαν περίπου 14.000 συναλλαγές από τα ATMs, τυπώνοντας και χρησιμοποιώντας περίπου 1600 πιστωτικές κάρτες-κλώνους – οι οποίες έφεραν δεδομένα από μια νοτιοαφρικανική τράπεζα – με μέγιστο όριο ανάληψης τα 100.000 yen (περίπου $915).

Διαβάστε επίσης  Τα MacBook selfie sticks ακόμη πιο τρέλα από φωτογραφίες με iPad

Στην “επιχείρηση” εικάζεται πως έλαβαν μέρος περίπου 100 άτομα, γνωστοί στην αγορά και ως “ATM skimmers”, τα οποία έδρασαν ταυτόχρονα ώστε να μην γίνουν αντιληπτές οι αναλήψεις από τους νόμιμου ιδιοκτήτες, τα θύματα ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου που στόχο έχει τη συλλογή τραπεζικών δεδομένων και – φυσικά – την εκμετάλλευση τους.

 

Η κατασκευή καρτών-κλώνων είναι μία εύκολη, φτηνή διαδικασία και η συλλογή των δεδομένων έχει αναδειχθεί σε πραγματική τέχνη, οπότε καλό θα ήταν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εκτελούμε συναλλαγές στα ΑΤΜ της τράπεζας μας και να καταγγέλλουμε άμεσα οτιδήποτε ύποπτο παρατηρήσουμε σε αυτά.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας