Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο “Journey to the Cloud” από oracle και intel στη Κύπρο

Κοινοποιήστε το

Στις 16/2/2016 είχε λάβει στη χώρα μας σεμινάριο για ότι αφορά  τις νέες εξελίξεις στο διαδίκτυο “Strategies for your journey to the cloud ” κύριοι ομιλητές εκπρόσωποι της oracle, το TechBlogCY δήλωσε παρόν στο σεμινάριο.

Κύρια θέματα στο σεμινάριο ήταν η ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων,οι νέοι κανόνες εφαρμοσμένης πληροφορικής, και οι νέες υπηρεσίες της oracle για το cloud.

Τι είναι το cloud; Με πολύ απλά λόγια το «cloud computing» είναι μία δομή, με την οποία μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση και να χρησιμοποιούμε web εφαρμογές χωρίς να τις διαθέτουμε στον υπολογιστή μας ή σε κάποια άλλη συσκευή που είναι διασυνδεδεμένη με το ίντερνετ. Σε αυτή τη δομή η εφαρμογή βρίσκεται σε ένα server και εμείς τη χρησιμοποιούμε χωρίς να χρειάζεται να την εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας

Το όραμα της oracle είναι να ενοποιήσει το υλικό και το λογισμικό. Ένας κατασκευαστής για όλα, με αυτόν το τρόπο θα βελτιωθεί η ταχύτητα το κόστος και η αξιοπιστία, θα ενσωματώνει μνήμη flash. Το cloud θα αλλάξει τα πάντα, θα αλλάξει την αγορά.

Η Oracle επίσης μας παρουσίασε μια ολοκαίνουρια οικογένεια συστημάτων SPARC βασισμένη στον μικροεπεξεργαστή SPARC M7 που διαθέτει 32 πυρήνες και 256 νήματα επεξεργασίας.

Τα συστήματα διαθέτουν τεχνολογία Security in Silicon για προηγμένη προστασία από εισβολείς και κρυπτογράφηση SQL in Silicon, για πρωτόγνωρα επίπεδα αποδοτικότητας για βάσεις δεδομένων, ενώ κατέχουν το παγκόσμιο ρεκόρ επιδόσεων για εταιρικές εφαρμογές, big data και cloud.

Τα νέα συστήματα που βασίζονται στον επεξεργαστή SPARC M7, συμπεριλαμβανομένου του ενοποιημένου συστήματος Oracle SuperCluster M7 engineered system και των servers SPARC T7 και M7, είναι σχεδιασμένα για απρόσκοπτη ενοποίηση με την υφιστάμενη υποδομή και περιλαμβάνουν πλήρως ενοποιημένες δυνατότητες virtualization και διαχείρισης για περιβάλλοντα cloud.

Δείτε μερικές φωτογραφίες απτό σεμινάριο

2016-02-16 10.44.09 sparc-m7 ψλοθδ 2016-02-16 11.53.47 2016-02-16 11.11.44

20160216_114854

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας