Χαμός! Το Wikileaks διαρρέει 294.548 emails του AKP και η Τουρκία απαντά με αποκλεισμό της σελίδας

Κοινοποιήστε το

Το Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας προχωρά σε αποκλεισμό της πρόσβασης στη δημοφιλή ιστοσελίδα Wikileaks, έπειτα από τη δημοσίευση σχεδόν 300.000 emails του κυβερνώντος κόμματος στη χώρα AKP.

Το Wikileaks, που είχε προαναγγείλει τις αποκαλύψεις, προχώρησε στη δημοσίευση του πρώτου -όπως υποστηρίζει- μέρους των emails, με την τουρκική αρχή να λαμβάνει κατόπιν “διοικητικά μέτρα” αποκλείοντας την πρόσβαση στο site.

wikileaks

Τα 294.548 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχονται από 762 λογαριασμούς από το “A” έως το “I” περιλαμβάνοντας και χιλιάδες επισυναπτόμενα αρχεία. Έχουν σταλεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση akparti.org.tr του τουρκικού πολιτικού κόματος και τα παλαιότερα χρονολογούνται από το 2010 ενώ τα νεότερα φτάνουν έως τις 6 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης  Απάτη στην Κύπρο με ψάρεμα κωδικών για προφίλ και σελίδες από δήθεν "Ασφάλεια Facebook"

Όπως σημειώνει το Wikileaks, το υλικό πέρασε στην κατοχή τους μία εβδομάδα πριν την απόπειρα πραξικοπήματος και δε συνδέεται με αυτό. Το site πάντως επιβεβαιώνει ότι η πρόσβαση πλέον στη σελίδα του δεν είναι εφικτή από όσους βρίσκονται στην Τουρκία.

Ανακοίνωση για τη στήριξη του Wikileaks και διαμαρτυρία για τη “φίμωση” και λογοκρισία στην Τουρκία εξέδωσαν μετά το γεγονός και οι Anonymous.

CnvgkMnXgAohQu6

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας