Ο άνδρας που διέγραψε κατά λάθος… ολόκληρη την εταιρεία του

Κοινοποιήστε το

Ένα και μόνο λάθος στον κώδικα ήταν ικανό να διαγράψει όλα τα στοιχεία της εταιρείας του Marco Marsala από τους servers, με αποτέλεσμα να σβήσει, χωρίς να θέλει, κάθε… ίχνος της εταιρείας του και των ιστοσελίδων της.

Η δράση του επιχειρηματία έγινε γνωστή όταν ο Marsala απευθύνθηκε σε ένα forum με ειδικούς για να του πουν πώς να κινηθεί όταν είχε κατά λάθος “τρέξει” κώδικα με εντολή καταστροφής. Όπως γράφει ο Capital.gr, που αναμεταδίδει δημοσίευμα του Independent, οι ειδικοί τον ενημέρωσαν ότι είχε διαγράψει όλα τα δεδομένα της εταιρείας και των πελατών του και είχε καταστρέψει ολόκληρη την εταιρεία του με μία μόνο λάθος χρήση του κώδικα.

Η εντολή ήταν το “rm -rf“: ένα βασικό κομμάτι κώδικα που θα διαγράψει τα πάντα εφόσον χρησιμοποιηθεί. Το “rm” λέει στον υπολογιστή να αφαιρέσει και να διαγράψει τα αρχεία και το “rf” -από το force-, να αγνοήσει τις συνήθεις προειδοποιήσεις για την απουσία δυνατότητας ανάκτησης των αρχείων.

Οι περισσότεροι από τους ειδικούς απεφάνθησαν σχεδόν αμέσως ότι είναι αδύνατο να ανακτηθούν τα αρχεία.

Είναι βέβαιο ότι ο Marsala θα έχει κάποιο σύστημα server backup στην επόμενή του Start-up.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας