Στο 13% το μερίδιο αγοράς των Windows 10

Κοινοποιήστε το

Τα Windows 10 έχουν πλέον εγκατασταθεί στο 13% του μεριδίου αγοράς των desktops, σύμφωνα με τη NetMarket Share.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς, τα Windows 10 βρίσκονται πλέον εγκατεστημένα στο 12,82% των desktops σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου 2016. Τον Γενάρη του 2016 το μερίδιο αγοράς των Windows 10 ήταν στο 11,85% των desktops. H ανοδική πορεία δείχνει να εδραιώνεται για το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft και ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές κάνουν την αναβάθμιση προς τα Windows 10.

To πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο παραμένουν τα Windows 7, με μερίδιο αγοράς 52,34%, το οποίο όμως κινείται πτωτικά, ενώ τα Windows XP επιμένουν με μερίδιο 11,24%. Τα Windows 8.1 βρίσκονται στο 9,83% και από εκεί φαίνεται να προκύπτουν οι περισσότερες αναβαθμίσεις στο Windows 10. Το Mac OS Χ 10.11 έχει μερίδιο 3,72% της αγοράς desktop PC, ενώ το Μac OS X 10.10 βρίσκεται σε ποσοστό 2,2%.

Διαβάστε επίσης  Skype: Τέλος η υποστήριξη για Windows Phone 8 & 8.1 στις αρχές του 2017

Τα άλλα λειτουργικά συστήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της NetMarket Share, έχουν μερίδιο 5,42% της αγοράς υπολογιστών, ενώ από αυτό το ποσοστό, το 1,78% ανήκει στο Linux. Η άνοδος των Windows 10 είναι δεδομένη, αλλά σύμφωνα με το GSM Arena, ο ρυθμός ανόδου φαίνεται να μειώνεται κάπως, επομένως κανείς δεν ξέρει εάν τελικά η Microsoft θα καταφέρει να πετύχει τα νούμερα που στοχεύει για τα Windows 10.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας