Χωρίς καθρέπτες η νέα σειρά της BMW;

Κοινοποιήστε το

Η BMW θα μπορούσε να αντικαταστήσει το 2019 τους συμβατικούς εξωτερικούς καθρέπτες με κάμερες. Στις αρχές του έτους, η BMW παρουσίασε στην CES το i8 Mirrorless concept ένα i8 που αντί για καθρέπτες διαθέτει κάμερες, με τον επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της εταιρίας Elmar Frickenstein να αναφέρει πως το σύστημα θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή από το 2019 και μετά. Ο Frickenstein τόνισε πως το σύστημα εκτός από αυξημένη ασφάλεια, θα κάνει τα αυτοκίνητα να γίνουν πιο αεροδυναμικά, κάτι που θα μεταφράζεται στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

BMW-i8-Mirrorless-concept-4

 

Το πρώτο μοντέλο που θα αποκτήσει την τεχνολογία αυτή πιθανώς να είναι η ανανεωμένη Σειράς 7, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της BMW. Να θυμίσω πως το i8 Mirrorless concept διάθετε και μια τρίτη κάμερα στο πάνω μέρος του πίσω παρμπρίζ. Οι εικόνες από τις τρεις κάμερες συνδυάζονται σε μια ενιαία εικόνα που εμφανίζεται στην οθόνη υψηλής ανάλυσης που αντικαθιστά τον παραδοσιακό κεντρικό καθρέπτη.

bmw-i8-mirrorless-9-970x647-c bmw-i8-mirrorless-8-970x647-c bmw-i8-mirrorless-2-970x647-techblogcy

Η BMW λέει πως η εικόνα που προκύπτει από τις κάμερες παρέχει μια μεγαλύτερη γωνία θέασης από αυτές που μπορούν να παρέχουν οι παραδοσιακοί καθρέπτες, με τον ψηφιακό καθρέπτη να ειδοποιεί τον οδηγό στην περίπτωση που θέλει να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά ένα άλλο όχημα πλησιάζει.

bmw-mirrorless-techblogcy

Δείτε το video

Πηγή autoblog

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας