Χάκαραν τους social media λογαριασμούς του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Mark Zuckerberg, chief executive officer of Facebook Inc., speaks during the Facebook F8 Developers Conference in San Francisco, California, U.S., on Wednesday, March 25, 2015. Zuckerberg plans to unveil tools that let application makers reach the social network's audience while helping the company boost revenue. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images
Κοινοποιήστε το

Θύμα επίθεσης της ομάδας χάκερ OurMine Team, έπεσε ο CEO και ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος ειδοποιήθηκε την Κυριακή πως κάποιος είχε πάρει τον έλεγχο των λογαριασμών του σε Twitter, LinkedIn και Pinterest.

Τα μέλη της ομάδας OurMine Team, προκειμένου να αποδείξουν ότι είχαν πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς του Ζάκερμπεργκ (τους οποίους ο Αμερικανός επιχειρηματίας δεν χρησιμοποιεί και τόσο συχνά), ανέβασαν στο επίσημο χρονολόγιο τους – στο Twitter – και τις ανάλογες εικόνες (screenshots), προτρέποντας τον να επικοινωνήσει μαζί τους.

Διαβάστε επίσης  Χάκερς στην Ιαπωνία έκλεψαν $12.7 εκατομμύρια από ATMs σε λιγότερο από δύο ώρες

“We got access to your Twitter & Instagram & Pinterest, we are just testing your security, please dm us.” έλεγε το μήνυμα των χάκερ, οι οποίοι δήλωσαν απροκάλυπτα πως ανέκτησαν τους προσωπικούς του κωδικούς μέσω της πρόσφατης διαρροής δεδομένων που υπέστει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn – από την οποία υπολογίζεται ότι επηρεάστηκαν 167 εκατομμύρια λογαριασμοί.

 

Αν και ο επίσημος λογαριασμός της OurMine Team στο Twitter “κλειδώθηκε”, το συμβάν αυτό έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι καμία πλατφόρμα δεν είναι “άτρωτη”, ότι πρέπει να αλλάξουμε τους κωδικούς μας στο LinkedIn (αν και εφόσον διατηρούμε αντίστοιχο λογαριασμό) και ότι η κοινή χρήση των διαπιστευτηρίων μας, για ταχύτερη σύνδεση σε πολλαπλές πλατφόρμες, ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

Έχετε κάτι να προσθέσετε  σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας