Παγκόσμιο πρωτάθλημα eSports ξεκινά η Formula 1 από φέτος

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα eSports θα διεξαχθεί φέτος για τη Formula 1, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

formila1-esports
Κοινοποιήστε το

Με τα eSports να είναι πλέον μία πραγματικότητα για τα μεγάλα αθλήματα, η F1 ακολουθεί το παράδειγμα του WRC και του MotoGP. Ξεκινά κι αυτή με τη σειρά της ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα για την ανάδειξη του κορυφαίου simracer για το 2017, σε συνεργασία με την δημιουργό του επίσημου game της F1, την Codemasters, και την Gfinity, εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στα eSports.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα κυρηχτεί η έναρξη του πρωταθλήματος, με την προκριματική φάση που θα διαρκέσει 1 μήνα. Οι 40 ταχύτεροι οδηγοί θα κληθούν στα ημιτελικά, στην Gfinity Arena του Λονδίνου, στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης  To Minecraft συναντά την Virtual Reality

Οι 20 καλύτεροι θα προκριθούν στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με τον τελικό της F1, στο πλαίσιο του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Μάλιστα, ο πρωταθλητής του 2017 θα φέρει τον τίτλο του «Formula 1 eSports Champion Expert», καθώς επίσης θα προκριθεί αυτόματα στα ημιτελικά του 2018, ενώ θα είναι ανάμεσα στους διαθέσιμους χαρακτήρες για το game της F1 την επόμενη χρονιά.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια.

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας