Η Microsoft φέρνει την πλήρη εμπειρία Skype στο Linux, στον Chrome browser και στα Chromebooks

Κοινοποιήστε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Και όμως, συνέβη! Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πρόκειται να φέρει το Skype, και μάλιστα την πλήρη εμπειρία στο Linux, σε προϊόντα Chromebook και στον web browser Chrome για Linux.

“Θέλουμε να καταστήσουμε εύκολο για τον καθένα να συνδεθεί με Skype” ανακοίνωσε η ομάδα του Skype. “Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την διάθεση της alpha έκδοσης ενός νέου client για το Linux, επιβεβαιώνοντας την δέσμευση μας στην κοινότητα του Linux. Και να χρησιμοποιείτε συσκευή Chromebook ή τον Chrome browser, Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα web.skype.com για να πραγματοποιείτε κλήσεις one-to-one ή ομαδικές βιντεοκλήσεις πέρα από τα χαρακτηριστικά messaging που λαμβάνετε σήμερα” συμπλήρωσε η ομάδα του Skype.

 

O Corporate Vice President της Microsoft που επιβλέπει την επιχείρηση Skype, Gurdeep Pall, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία θέλει να εξασφαλίσει ότι το Skype είναι διαθέσιμο παντού, και πως η εμπειρία είναι πρώτης τάξεως. “Διαθέτουμε μερικούς ιδιαίτερα δραστήριους και παθιασμένους χρήστες στο Linux και στο Chrome. Αλλά ο client στο Linux έχει να αναβαθμιστεί χρόνια. Τώρα, έρχεται ένας περισσότερος μοντέρνος client, που στην αρχή θα προσφέρει μόνο ήχο –είναι early preview- αλλά και το βίντεο έρχεται σύντομα” είπε ο Gurdeep Pall. Οπότε που βρισκόμαστε τώρα;

Διαβάστε επίσης  LG ux 5.0: Μια ματιά στο περιβάλλον χρήσης του LG G5 [video]

Η Microsoft βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης μίας νέας εφαρμογής του Skype για το Linux, που στην τελική της μορφή θα μοιάζει και θα λειτουργεί όπως ακριβώς οι εκδόσεις σε Windows και Mac, μολονότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μία web app ή για client WebRTC. Η τρέχουσα έκδοση είναι alpha, και έτσι στερείται πολλών χαρακτηριστικών. Παρόλα αυτά, διαθέτει την τελευταία γενιά αρχιτεκτονικής κλήσεων του Skype, και έτσι επιτρέπει στους χρήστες να καλέσουν άλλους που διαθέτουν τις τελευταίες εκδόσεις του Skype σε Windows, Mac, iOS και Android, αλλά όχι και τους χρήστες που διαθέτουν τον παλιό client στο Linux.

 

Όσον αφορά στην έκδοση για Chromebooks και τον Chrome web browser, με την τελευταία αναβάθμιση του Skype for Web, οι χρήστες Chromebooks μπορούν να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις. Τώρα όμως που ο client Skype for Web έχει την ίδια βάση κώδικα με τον client Skype for Linux, θα αναβαθμιστεί και θα λάβει τα ίδια χαρακτηριστικά. Οπότε, σύντομα έρχεται περισσότερη λειτουργικότητα, συμπεριλαμβανομένων και των βιντεοκλήσεων καθώς και των κλήσεων σε κινητά ή σε σταθερά τηλέφωνα. Η alpha έκδοση του Skype for Linux είναι διαθέσιμη εδώ.

Έχετε κάτι να προσθέσετε σε αυτό το άρθρο; Μοιραστείτε το στα σχόλια πιο κάτω

Πηγή

About admin 691 Articles
Στην σημερινή εποχή η απίστευτη εξέλιξη στην τεχνολογία και την επιστήμη είναι ραγδαία. Για να μην σας πιάνουν "αδιάβαστους" δημιουργήθηκε για εσάς το νέο Κυπριακό Blog τεχνολογίας TechBlogCY με νέα, ενημερώσεις, ειδήσεις, reviews, e-learnings για ότι τρέχει και αφορά την τεχνολογία, την επιστήμη και όχι μόνο. Εδώ θα γίνεις expert

Τα σχόλια σας